Zenica

VIDEO: Potpisan ugovor o sanaciji saobraćajnice u naselju Babina rijeka vrijedan 1,2 miliona KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona potpisan je ugovor o izvođenju radova na sanaciji dionice regionalne ceste R457 Zenica-Arnauti-Donji Kakanj od raskrsnice kod Doma penzionera do mosta preko Babine rijeke, odnosno ul. Prve zeničke brigade i dionice od raskrsnice R457-ulica Crkvice do skretanja za Smetove, odnosno ulice “Ivana Gundulića” u Zenici.

Ugovor su potpisali direktor Kantonalne direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona Rasim Kovač i direktor preduzeća “Komgrad-ze” Muhamed Šibonjić, a u prisustvu premijerke Amre Mehmedić i ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Danijela Pašića.

Premijerka Mehmedić je naglasila da se radi o izuzetno značajnom projektu za građane Zenice, jer saobraćajnica duga 1.570 metara prolazi kroz gradsko naselje Babina rijeka u kojem živi preko 5.000 stanovnika, a služi i kao veza ka naseljima u slivu Babine rijeke sa oko 10.000 stanovnika.

– Jako me raduje da će u sklopu ove saobraćajnice biti izgrađena nova biciklistička staza. Ugovorom predviđeni rok za izvođenje radova je 90 dana, tako da se iskreno nadam da će sve biti završeno na zadovoljstvo svih građana i na zadovoljstvo investitora te što će Zenica dobiti jednu modernu saobraćajnicu – rekla je premijerka Mehmedić.

Ministar Danijel Pašić je rekao da su sredstva u iznosu od 1.234.880,83 KM osigurana u skladu s Planom zaštite, održavanja, rekonstrukcije i izgradnje regionalnih cesta za 2023. godinu te da će biti izvršena kompletna sanacija navedene saobraćajnice.

– Projektnom dokumentacijom predviđena je sanacija kolovozne konstrukcije, sistema odvodnje, izrada nove vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije te biciklističko-pješačkih staza. Ovo je jedna od najvažnijih investicija u toku 2023. godine – rekao je ministar Pašić, pozvavši građane na strpljenje dok traju radovi.

Direktor “Komgrad-ze” Muhamed Šibonjić rekao je da će, nakon priprema koje trajati do 10 dana, radovi otpočeti početkom avgusta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno