Kultura

VIDEO: Pogledajte video-izložbu radova Zeničanina Milenka Šećerovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO IZLOŽBA – Milenko Šećerović. Predstavljamo online izložbu umjetničkih djela zeničkog slikara Milenka Šećerovića. U selekciji djela je jedan dio portreta, pejsaža i mrtve prirode.Do sada je u svom umjetničkom stvaralaštvu učestvovao na 15 grupnih izložbi i pet samostalnih izložbi u BiH i Srbiji ( Beograd ).

Veliki uticaj na njegov umjetnički izraz imao je akademski slikar Tomislav Perazić koji je na jednoj od njegovih samostalnih izložbi  iznio svoja zapažanja: “Na djelima Milenka Šećerovića osjeća se atmosfera koja je istovremeno i realistična i vanprostorska, a ambijenti iako bliski i prepoznatljivi djeluju kao da pripadaju nekom drugom vremenu. Kompozicija je u osnovi jednostavna i čista sa elementima ekspresionizma koji kod ovog slikara ima kvalitet u kontinuitetu” istakao je tada Tomislav Perazić.

Od 2015. godine Milenko Šećerović je član MerisCon Art grupacije iz Frankfurta koja  sa generalnim menadžerom Harijem Maslićem promoviše umjetnike iz BiH u Evropi.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno