Posuđeno

VIDEO: pogledajte spot INZ-a u kojem se pojavljuju Džeko, Pjanić, Begović…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
VIDEO: pogledajte spot INZ-a u kojem se pojavljuju Džeko, Pjanić, Begović… – Institut za zdravlje i sigurnost hrane, u saradnji sa Nogometnim savezom BiH, ministarstvima zdravstva i obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, te Zavodom zdravstvenog osiguranja ZDK, uz pomoć Dobrotvorne organizacije Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana (LDS) iz SAD-a provodi akciju “Skrining vida – značaj nošenja naočala kod djece”.
Slogan akcije je “GDJE DRUGI VIDE SLABOST, MI VIDIMO HRABROST”, a akciju su podržali nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, Asmir Begović i Miralem Pjanić, koji su u produkciji federalne novinske agencije FENA snimili televizijski spot za Službu za školsku higijenu Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.
POGLEDAJ VIDEO:
-Služba za školsku higijenu Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica provodi skrining za rano otkrivanje poremećaja vida kod školske djece. Ustanovili smo da svako 15. dijete ima određene probleme s vidom pa neki od njih trebaju nositi i naočale. Nošenje naočala u ranoj dobi može predstavljati problem i stigmu i mi smo zbog toga pokrenuli ovu aktivnost kako bismo olakšali situaciju djeci koja ne vide dobro i kojima treba pomoć naočala – kazao je prim. dr. Senad Huseinagić, direktor Instituta.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno