Posuđeno

FOTO: zeničke mjesne zajednice na Panorami Grada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: zeničke mjesne zajednice na Panorami Grada – 581 godina, u dobar čas. Nisu to puka tri broja zbira 14, nije to skoro šest vijekova. Bilo je svega i prije te 1436. godine i tog 20. marta i tog Dubrovnika i tog pisara. To je sepet neispisanih knjiga, neispričanih priča, neobjašnjivih sudbina. Živio je, životario, preživljavao i, najbitnije, preživio, sve i svašta, svega i svakoga. Mnogo je nadimaka dobio i trpio, a jedan najdraži – Bosne zjenica. Čuvati se mora, brinuti i voljeti, upoznati i poznavati.  Svi, sa svim etiketama, i došle i autohtoni, i paralije i sitna buranija, i radnici i lindohani, i gosti i domaći. Dobrodošli da upoznate Grad.
Autor: Afan Abazović
Naslovna fotografija: Mirnes Kovac
Fotografija ispod: na linku KLIKNI OVDJE DA PREUZMEŠ ORIGINALNU REZOLUCIJU  FOTO: Amir Abazović, snimljena sa Klopačkih Stijena, sa označenim zeničkim mjesnim zajednicama
..

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno