Ostali sportovi

VIDEO: pogledajte snimak cijelog Atletskog mitinga Zenica 2019 – Amel Tuka prvi na 800 metara, najbolja u skoku u dalj Ivana Španović…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Rezultati Atletskog mitinga Zenica 2019 – Amel Tuka prvi na 800 metara, najbolja u skoku u dalj Ivana Španović…. U Zenici je danas održan 10. Međunarodni atletski miting “Zenica 2019”. U takmičenju u bacanju kugle naša država je danas imala čak pet predstavnika, ali zapažene rezultate ostvarili su Mesud Pezer, Kemal Mešić i Hamza Alić, dok se Aleksandar Novaković i Nermin Štitkovac nisu proslavili.

No, takmičenje u bacanju kugle nam nije ponudilo ništa specijalno, te su i sami takmičari bili razočarani rezultatima. Dojam su popravili tek u zadnjoj seriji kada smo dobili pobjednika. Na prvom mjestu završio je Bob Bertemes iz Luksemburga koji je u zadnjoj seriji kuglu bacio na čak 21,29 metara, dok je iza njega završio Filim Mihaljević iz Hrvatske sa hitcom od 21,03. Treće mjesto zauzeo je bh. predstavnik Mesud Pezer koji je sa 20,81 ostvario najbolji rezultat sezone, ali mu to nije bilo dovoljno da na kraju upiše pobjedu u Zenici. Kemal Mešić je bio peti, a Hamza Alić sedmi.

Srbijanska atletičarka Ivana Španović ostvarila je danas pobjedu na 10. Međunarodnom atletskom mitingu u Zenici u disciplini skok u dalj. Ivana se u Zenici pojavila kao najveća zvijeda obzirom da se radi o svjetskoj i evropskoj dvoranskoj prvakinji, a konkurenciju je ‘pomela’ bez ikakvih problema. Čini se kako je Španović sa pola snage uspjela da dođe do pobjede i da obori rekord mitinga. Ona je od šest pokušaja imala samo jedan uspješan skok i pet prestupa.

Ipak, bez obzira na to, na kraju je zauzela prvo mjesto i to sa skokom od 6,57 metara. Iza nje je završila Bugarkinja Milena Mitkova, dok je na trećem mjestu bila Srbijanska Sara Lukić. Još jednom svemu dodajmo da je pomenuti skok Ivane Španović od 6,57 rekord mitinga u Zenici.

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka ostvario je danas pobjedu u trci na 800 metara na 10. Međunarodnom atletskom mitingu u Zenici. Tuka je bio veliki favorit u trci na 800 metara i njegova pobjeda nije dovedena u pitanje nijednog trenutka, ali svi smo se nadali da bi uz trijumf mogao osigurati i normu za Svjetsko prvenstvo,. Ona je iznosila 1:45,80, ali Tuka je istrčao 1.46,31, pa je tako još uvijek ostao bez norme, ali smo sigurno da će je vrlo brzo dostići.

Inače, na drugoj poziciji je danas završio Ukrajinac Yevhen Hutsol sa vremenom 1.47:51, dok je na trećem mjestu bio Albanac Qerama Eraldo. Još jedan bh. atletičar je učestvovao na ovoj trci na 800 metara, a u pitanju je Stefan Ćuković. On je na kraju završio sedmi sa vremenom od 1.51:00.

SVI REZULTATI SU DOSTUPNI NA OVOM LINKU

Pogledajte Amelovu pobjedničku utrku

Na mitingu nastupa 152 atletičara i atletičarki iz 25 zemalja, a najzvučnije ime je srbijanska skakačica u dalj Ivana Španović.

Španović priznanje from Zenicablog on Vimeo.

Pogledajte snimak cijelog atletskog mitinga.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno