Ostali sportovi

VIDEO: pogledajte atmosferu prvog Kids Rugby Festa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: pogledajte atmosferu prvog Kids Rugby Festa  – Ragbi klub Čelik bio je proteklog vikenda organizator 1. Kids Rugby Festa koji je organiziran po uzoru na ragbi festivale iz našeg okruženja tj RU. Značajno je napomenuti da je ragbi festival kao kruna rada i postojanja Ragbi škole ragbi kluba Čelik koja radi nešto manje od 2. godine a kroz čije aktivnosti je prošlo nekoliko stotina dječaka i djevojčica iz našeg grada.

Na ovom festivalu natupili su dječaci i djevojčice iz 4 kluba: Ragbi klub Invictus (Dubrovnik), Ragbi klub Makarska (Makarska); Ragbi klub TRK (Tešanj) i Ragbi klub Čelik (Zenica).

Utakmice su se organizirale u kategorijama U6, U8, U10, U14. Ukupno je odigrano više od 25 utakmica u svim kategorijama, iako je festival zamišljen za širenje drugarstva, znanja i unapređenja ragbi sporta a prije svega bavljenja sportom za naše najmlađe rezultat je stavljen u drugi plan.

Na samom festivalu učestvovalo je više od 200 dječaka i djevojčica iz gore pomenutih klubova.  Izuzetno je važno napomeenuti i zahvaliti se svim akterima ovog entuzijastičnog poduhvata koji je implementiran na volonterskoj bazi a samo sa jednim ciljem #gradimouspomene što je i moto naše ragbi škole.

Doprinos ovoj manifestaciji dali su naši prijatelji iz medija kojima se ovim putem zahvaljujemo (ne smijemo nabrajati pojedinačno da nekoga ne zaboravimo), hvala im što prate naš rad.
Svakako ovaj poduhvat/projekat ne bi bio moguć bez podrške naših prijatelja, donatora i simpatizera kluba kojima se zahvaljujemo:
Grad Zenica, Vlada ZDK, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo civilnih poslova BIH, BH Telecom, Vispak, RM-LH Zenica, Foto Nino, Eko Etna, dron.ba – video produkcija, Roštilj i nacionalni restoran “Salčinović” Zenica

Hvala našim ragbijaškim mamama koje su spremile izvanredne kolače za naše najmlađe… Kako je izgledao 1. Kids Rugby Fest možete pogledati i na videu u prilogu… a uskoro se vidimo na 2. Kids Rugby Fest-u 2019. godine.
#gradimouspomene



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno