Ljudi

VIDEO: Pet decenija posvećenih nauci- Profesor emeritus dr. Safet Brdarević

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Pet decenija posvećenih nauci- Profesor emeritus dr. Safet Brdarević- Batonovi muhabeti- dokumentarni  film – PET DECENIJA POSVEĆENIH NAUCI Professor emeritus dr. Safet Brdarević

Pionir  visokog školstva u Zenici

U cilju isticanja historijskih događaja i znamenitih ličnosti Bosne i Hercegovine, produkcija  „BATON-ARDUBA“ i IML TV , organizovali su projekciju  dokumentarnog filma pod nazivom:

PET DECENIJA POSVEĆENIH NAUCI

Professor emeritus dr. Safet Brdarević

Pionir  visokog školstva u Zenici

U ovom dokumentarnom filmu ponudili smo historijsko svjedočanstvo našeg sugrađanina rođenog zeničanina Safeta Brdarevića, čovjeka impozantne  biografije i pionira  visokog školstva u Zenici. Ovaj osebujan i nadasve interesantan čovjek cijeli svoj život posvetio je nauci i njenoj nadgradnji a sve sa ciljem što boljeg obrazovanja i odgoja budućih generacija u pravcu  napretka i kreiranju  blagostanja  naše  društvene zajednice.

Rezultati najbolje prate  naprijed navedeno jer professor emeritus dr. Safet Brdarević, naučni saradnik u svojoj pet decenijskoj naučnoj karijeri bio je mentor 156 diplomanta na Mašinskom fakultetu u Zenici, 26 diplomanta na Metalurškom fakultetu u Zenici.

Takođe, važno je istaći mentorstvo kod 27. magistranata i 17 doktoranata na Mašinskom i Ekonomskom fakultetu u Zenici, Fakultetu elektrotehnike i mašinstva i Ekonomskom fakultetu u Tuzli, Interdisciplinarnom studiju “Tehnologija razvoja” Beograd-Zagreb te Mašinskom fakultetu u Mostaru.

Ovaj veliki čovjek cijeli svoj život posvetio je  ovom gradu, iskreni je  lokal patriota koji je jednako poštovan na svim univerzitetima u Bosni i Hercegovini, ex. Jugoslaviji i inostranstvu.

Ovo je kratki dokumentarni film koji je naše  skromno produkcijsko video svjedočanstvo o našem sugrađaninu koji nas je svojom marljivošću, upornošću i istrajnošću zadužio da i naredne  generacije koje  dolaze ostanu na tom putu.

Doktor  historijskih nauka

Amir Ismić, prof

Cjeli dokumentarni film pod nazivom:

  1. SAFET BRDAREVIĆ – PET DECENIJA POSVEĆENIH NAUCI

Možete pogledati na  linku:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno