Ljudi

Gianluca Candiani, gost Odsjeka za kulturalne studije UNZE, uspješno odbranio doktorsku disertaciju na Univerzitetu Milano-Biocca!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gianluca Candiani, gost Odsjeka za kulturalne studije UNZE, uspješno odbranio doktorsku disertaciju na Univerzitetu Milano-Biocca!- Na Univerzitetu Milano-Bicocca održana je odbrana doktorske disertacije Gianluce Candiania pod nazivom „Etnografija postsocijalističkog grada: Hljeb sa sedam kora – rad i identitet ilegalnih rudara Zenice“. S obzirom da su u Italiji, kao i u većini drugih zemalja, na snazi mjere za suzbijanje pandemije virusa covid-19, odbrana disertacije održana je u online formatu putem odgovarajuće platforme. Međutim, da korištenje online platformi u nastavi ipak ima nekih pozitivnih strana pokazala je upravo odbrana Gianlucine disertacije, s obzirom da su događaju imali mogućnost prisustvovati i njegovi brojni prijatelji i kolege iz Zenice i Bosne i Hercegovine. Gianluca Candiani odbranio je disertaciju uz najveće pohvale te time stekao titulu doktora antropoloških i etnoloških nauka!  

Kolega Gianluca Candiani proveo je akademsku 2018./2019. godinu kao gost na Odsjeku za kulturalne studije Univerziteta u Zenici, tokom koje je proveo niz terenskih istraživanja potrebnih za izradu doktorske disertacije. Našem Gianluci čestitamo na uspješnoj odbrani disertacije, a nadamo se da će njegova istraživanja u skorije vrijeme biti dostupna i javnosti u Zenici i Bosni i Hercegovini.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno