Košarka

VIDEO: Ove nedjelje derbi A2 lige u Areni, Vukovi protiv Bihaća

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 08.2.2024.godine, u press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ održana je press konferencija KK Vukovi iz Zenice. Povod za press je najava derbi utakmice 12.kola A2 lige, grupa Sjever, između domaće ekipe KK Vukovi i KK Bihać, trećeplasirane ekipe sa omjerom od 8 pobjeda, 3 poraza, 19 bodova. KK Vukovi su na četvrtom mjestu i sa omjerom od 6 pobjeda, 5 poraza, 17 bodova.

Utakmica se igra ove nedjelje, 11.2.2024.godine, od 15,30 sati na centralnom terenu gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Prisutnim su se obratli: Harun Čolić, službeni predstavnik, predsjednik i osnivač kluba, Tarik Duranović, kapiten ekipe, Anes Hodžić, playmake u ekipi Vukovi.

Harun Čolić je zadovoljan sa debitanskom sezonom seniorskog tima KK Vukovi. Zahvalio se  roditeljima i sponzorima bez kojih ne bi mogli “izgurati” sezonu.

-Napravili smo iskorak sa seniorskim timom. U ovoj prvoj sezoni cilj je da „preživimo“. Trenutno smo na četvrtom mjestu, koje vodi na final-four. U ekipi su sve zenička djeca. Do kraja ligaškog dijela sezone preostalo je još šest kola. Nastojat ćemo da izborimo to 4.mjesto i da učestvujemo u završnici takmičenja.

U klubu svi rade volonterski, a odnedavno smo uveli i žensku selekciju KK Vukovi, kazao je, pored ostalog, Čolić.

Kapiten ekipe, Tarik Duranović, očekuje tešku utakmicu, ali se nada dobroj igri svoje ekipe i želi pobjedom da se revanširaju za poraz u 3.kolu u Bihaću, 11.11.2023.godine, rezultatom 75:67.

Mladi playmaker u ekipi, Anes Hodžić, kaže da im je hemija u ekipi sve bolja i bolja. Odradili su ove sedmice tri treninga, poziva publiku da ih podrže u nedjeljnom derbiju.

U ovom 12.kolu igra se još jedan veliki derbi, OKK Lukavac- KK Gradina Madi Tešanj. Tešnjaci su na prvom mjestu bez poraza, a Lukavac drugoplasirani sa jednim porazom i to baš od Gradine Madi u 3.kolu.

Inače, u ovom rangu takmičenja, A2 ligi, grupa Jug, ove sezone nastupa i zenički OKK Čelik WWIN, u povratničkoj sezoni seniora nakon dvije godine.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno