Zenica

VIDEO: Omladinsko udruženje REaktiv – Prvi centar za mlade u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Omladinsko udruženje REaktiv – Prvi centar za mlade u Zenici – Omladinsko udruženje REaktiv u saradnji s Gradskom upravom Grada Zenice započinje kampanju za pokretanje prvog Centra za mlade u Zenici. Cilj kampanje “Postani prijatelj mladih” je prikupljanje sredstava od društveno-odgovornih kompanija, ali i građanki i građana. Za svaku marku koju doniraju društveno-odgovorne kompanije ili pojedinci Fondacija Mozaik će uplatiti dodatnu marku kako bi Centar za mlade bio opremljen prema potrebama mladih i udruženja koja će boraviti u Centru.

Centar će biti dom za 6 organizacija koje rade s mladima, kroz dodjelu besplatnog kancelarijskog prostora, a bit će opremljene i konferencijska, seminarska i društvena sala, koje će biti dostupne mladim ljudima koji žele razvijati vlastite vještine, razmjenjivati ideje s drugim mladim ljudima, a jedan dio Centra će biti odvojen i za freelencere i putnike namjernike koji će moći potpuno besplatno koristiti free office prostor za kratkoročno zadržavanje u Centru.

Volonteri i aktivisti su već uradili najteži dio posla i najvećim dijelom očistili Centar, a uz pomoć stručnih lica i završili unutrašnje radove u Centru, krečenje, farbanje i promjenu električnih instalacija.

Kako bi se građani dodatno upoznali sa cjelokupnom idejom Centra za mlade, 20.4.2019. godine u 12h na ispred RK Bosna, bit će realizovana ulična akcija na kojoj će se građani moći dodatno informisati, razgovarati sa volonterima udruženja REaktiv, postaviti pitanja, te lično doprinijeti realizaciji ove ideje.

U videu ispod pogledajte kako možete doprinijeti u razvoju Centra za mlade Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno