Ljudi

VIDEO: Navijači – Derviš Dedo Duvnjak

Podijeli ovu vijest:

Derviš Dedo Duvnjak je jedan od veterana tribina Bilinog Polja. Kaže da je uz Čelik od kad zna za sebe, a pamti odlaske na utakmice otprije pola vijeka, najmanje…

Oni koji ga bolje znaju kažu da je sa Čelikom proputovao cijelu bivšu Jugu, a u mladosti je to podrazumjevalo pokazati i pesnice protivničkim grupama, po Zagrebu, Beogradu, Splitu – Solinu, Prištini, Ljubljani, Nišu,  Skoplju, Sarajevu…

U odbrambenom ratu 92-95, diverzant, ratni drugovi kažu da se podjednako sigurno osjećao nadomak neprijateljskih rovova, iza leđa agresora, predvodio je akcije iznenađenja koje su spasile bosanski narod u neravnopravnoj bici protiv višestruko brojnijeg i nadmoćnijeg agresora.

Inače, rijetko kad Derviš sjedi i gleda utakmicu, poznat je po tome da tokom utakmice uglavnom, od nervoze i strasti, šeta lijevo desno na tribini. Koliko Dedo voli Čelik pokazuju i njegovi tiketi sportske kladionice. I kad koeficijent ne vjeruje Čeliku, pa Kladionica nudi omjer 11:1, Dedo igra na Čelik, i dobija. Posljednjih 17 utakmica zaredom.

A posljednjih 17 Čelikovih utakmica Derviš Duvnjak ima još jedan, dodatni razlog da voli svoj Čelik. Sin njegovog rahmetli brata Izudina, koji je na Ahiret preselio u junu 2018., odnedavno je trener kluba u kojem je, i kao igrač, ponikao. Tako amidža-navijač Derviš-Dedo već 17 utakmica slavi sa svojim bratićem i svim onim koji vole Čelik i Zenicu.

Jedan grad, jedan klub, Čelik.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010