Ljudi

VIDEO: Najbolja bh. skijašica i u Zenici podijelila svoja iskustva s najmlađima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pod sloganom “Skijamo zajedno – pridruži se Elvedini” i u Zenici je održano druženje na kojem je najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija sa najmlađima podijelila svoja iskustva. Održavanje ovakvih manifestacija od velikog je značaja za zimske sportove u BiH.

Nakon Bjelašnice i skijanja sa mlađim naraštajima, na red je stigla Zenica. “Skijamo zajedno – pridruži se Elvedini” simboličan je naziv projekta kako bi se upravo mladima dalo do znanja da mogu uspjeti iako nemaju baš sjajne uslove za skijanje.

„Ja kad sam bila mlađa, imali smo jako puno takmičara u BiH. Sada se taj broj, nažalost, smanjuje – vjerovatno zbog finansijske situacije jer skijanje postaje jako skup i luksuzan sport, ali zaista se nadam da to neće biti prepreka da djeca iz BiH i okruženja znaju skijati“, kazala je Muzaferija.

Muzaferija je članica Skijaškog kluba Ze-2010, koji ove godine bilježi jednu od najboljih sezona od svog osnivanja. Upravo manifestacija ove vrste od velikog je značaja u cilju afirmacije skijanja s obzirom da je najveći broj skijaških klubova u Kantonu Sarajevo.

„Ovo je njena i ideja njenog tima – da se napravi da će ona biti ta koja će propagirati skijanje i približiti ga djeci“, kaže Jure Miljak, predsjednik Ski kluba Ze-2010.

Predsjednik Upravnog odbora Skijaškog saveza FBiH Senad Šišić ističe kako su ovakve manifestacije jako bitne. ZDK, kaže, daje dva najbolja takmičara u ženskoj konkurenciji – ovaj sport treba početi razvijati i u ostalim kantonima.

Nova skijaška sezona novi je izazov za našu najbolju skijašicu. Rezultati nisu imperativ, no zasigurno neće izostati s obzirom na postavljene ciljeve.

„Još tražim idealnu formu i nadam se da ću je naći do početka januara – naredni nastup je već sredinom januara u austrijskom skijalištu Altenmark. To će biti dvije utrke – Super G i spust u okviru Svjetskog kupa“, objašnjava Muzaferija.

Susret u Zenici bio je povod i da se održi panel diskusija pod nazivom “Na marginama izazova”. Uz prigodno druženje razgovaralo se o skijanju i zimskim sportovima, našim talentima i ambasadorima sporta izvan granica BiH.

 

federalna.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno