Najava dešavanja

Video najava: Zijah Sokolović u BNP 28.05. u 20h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

” CABAres, CABArei ” Tekst, režija i gluma Zijah A. Sokolović BNP ZENICA, 28. maj 2015. godine u 20 sati Jedan od najpoznatiji bosanskohercegovačkih glumaca, Zijah Sokolović, pred svijetla pozornice sa svojom urnebesnom životnom komedijom „CABAres, CABArei“ stat će 28. maja 2015. godine u Velikoj dvorani Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sa početkom u 20 sati i svojoj publici pružiti noć smijeha i uživanja.

Zijah Sokolović,autor i redatelj, omiljen je među publikom gotovo puna tri desetljeća. Čovjek bez dlake na jeziku, kaže da ima još mnogo toga za reći. Majstorskom mimikom i potpunim vladanjem glasom vodi gledaoce od neukrotivog smijeha do ledene užasnutosti, poigrava se osjećajima i mišljenjima publike do ivice izdržljivosti, dok igrajući prepliće dvije velike, za svakog značajne teme, ljubav i smrt. Njegove mimične, tjelesne i govorne varijacije i mimikrijske vragolije na temu institucija, kao što su država i brak, smiješno karikiranje morala, međusobnih bračnih odnosa, političkih banalnosti, svakodnevnih nebuloza i opominjanje na njih, da ljudi žive danas a ne sutra

– sve to Zijah predstavlja publici. CABAres, CABArei“ govori o dezorijentisanosti modernog čovjeka koji je izgubio ideale i uopće vjeru u njih, a nije u stanju postati žilavi „mediokritet“ koji, slijedeći samo goli nagon samoodržanja, uvijek odnosi pobjedu nad bilo kakvim duhovnim vrijednostrima i intelektom. Ovu smrtno ozbiljnu problematiku Zijah A. Sokolović oblaže specifičnom vrstom crnog humora koji funkcionira kao agresivno karikiranje čulnosti, kao nemoćna osveta uma nad tijelom.

Za neuspjeh okrivljujemo sve druge, samo ne sebe. A zašto je sve to tako smiješno, saznajte u urnebesnoj životnoj komediji „CABAres, CABArei“ maestralnog Zijaha Sokolovića.

Rezervacija i prodaja ulaznica u Marketing službi BNP-a i blagajni dvorane ili na telefone: 032 242 604 i 063 797 555.

ZIJAH CABARE B1 v1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno