Košarka

VIDEO: KŽK Čelik o prošloj sezoni i planovima za narednu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ danas je održana press konferencija KŽK Čelik BH Telecom.

Teme konferencije su bile osvrt na proteklu sezonu 2022/2023, te stanje u klubu i planovi za narednu sezonu.

Prisutnim su se obratile trenerica Aida Kalušić, te košarkašica Adna Omerdić. Moderator je bila Almedina Ahmić, kapiten Zeničanki.

Košarkaški ženski klub (KŽK) Čelik BH Telecom okončao je proteklu takmičarsku sezonu, 2022/2023, u Premijer ligi BiH na petoj poziciji sa omjerom od 10 pobjeda i deset poraza, 30 bodova i nisu uspjele, za malo, plasirati se u play off za prvaka. Za ovaj mladi tim, sastavljen uglavnom od mlađih košarkašica, bio je to odličan rezultat i napredak je za jedno mjesto u odnosu na prošlogodišnju sezonu – istaknuto je na današnjem pressu.

Trenerica Aida Kalušić je preuzela klub u drugoj polusezoni i imala je probleme sa povredama igračica, što ih je sputavalo i umanjilo šanse za bolji plasman.

-Zadovoljni smo proteklom sezonom, neke ekipe su dovodile pojačanja iz inostranstva, a mi smo se oslonili na domaće igračice. Za narednu sezonu računamo na reprezentativku Saru Heljić, kojoj je istekao ugovor u Mađarskoj i koja se vraća na teren nakon teške povrede i operacije. U tokiu ljeta ćemo nastaviti sa radom i treninzima i u sezonu ćemo ući puno jači. Imat ćemo i sparing partnera za kontrolne utakmice tokom ljeta, zenički KK Jumper, koji je izborio plasman u Premijer ligu. Raduje me povratak Jumpera i želim im puno uspjeha u narednoj sezoni -,istakla je, između ostalog, trenerica Kalušić, a upitana o statusu reprezentativke Almedine Ahmić u narednoj sezoni kaže:

-Reprezentativka Ahmić sigurno ostaje članica Čelika i naredne sezone. Imala je poziva da pojača neke ekipe u doigravanju za prvaka BiH, ali je odbila pozive zbog želje da se posveti treninzima i obavezama na fakultetu -, zaključila je Kalušić.

Mlada košarkašica, Adna Omerdić, zadovoljna je sa proteklom sezonom. Smatra da nisu imale problema sa povredama izborile bi plasman na završnicu za prvaka.

-Za narednu sezonu cilj nam je borba za plasman u play off i sa pojačanjima, nadam se da ćemo to i ostvariti uz dobar rad -, ukratko je izjavila Omerdić.

Inače, košarkaški ženski klub Čelik BH Telecom jedan je od najuspješnijih klubova u našoj zemlji. Višestruke su osvajačice prvenstva i Kupa BiH  i posljednjih godina su se posvetili razvoju mladih igračica, te domaćem kadru od kojih je u protekloj sezoni bila sastavljena i seniorska ekipa.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno