Košarka

Košarkašice KK Jumper prvaci A1 lige – pobjeda i u drugoj finalnoj utakmici play offa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice KK Jumper iz Zenice odigrale su sinoć, 23.4.2023.godine od 20 sati, drugu finalnu utakmicu play offa za prvaka A1 lige i plasman u viši rang. Igrale su u dvorani SKPC Mejdan u Tuzli protiv ekipe KK StarTz iz Tuzle. Veliku pobjedu u ovom meču su ostvarile gostujuće košarkašice KK Jumper iz Zenice i tako sa dvije pobjede u finalu play offa osvojile prvo mjesto u A1 ligi i plasman u najviši rang ženske bh.košarke, Premijer ligu.

Konačan rezultat i rezultati po četvrtinama:

KK STARTZ  – KK JUMPER  53:72  (16:16), (13:26), (11:14), (13:16);

Strijelci za KK Jumper bile su:

Amna Kahrić 36, Amina Smaka 14, Ines Podojak 10, Naida Burkić 7, Emira Šehić 5 poena.

Ekipu KK Jumper ove godine su vodili trener Eldar Durmić, a njegov pomoćnik je Vedran Kulalić.

Almir Omerčević, službeni predstavnik i bivši trener prve ekipe KK Jumper Zenica, dao nam je kratku izjavu nakon utakmice i dostavio strijelce za svoju ekipu:

– Čestitke djevojkama na šampionskoj tituli. Što se tiče same utakmice igru smo kontrolisali od samog početka što je na kraju rezultiralo zasluženom  pobjedom. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji nas podržavaju od prvog dana. Baš je super biti Jumper -. kazao nam je ponosno Omerčević.

Inače, košarkašice zeničkog KK Jumper su izborile finale play offa pobjedom u seriji od 2:0 nad ekipom G-Stars iz Gračanice, za prvaka A1 lige i plasman u Premijer ligu BiH.

I u finalu, košarkašice KK Jumper su ostvarile seriju od 2:0 u pobjedama, zasluženo postale prvaci A1 lige i plasman u premijer ligu BiH.

E.Imamović

Foto KK Jumper

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno