Košarka

Video: KŽK Čelik najava meča u Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PRESS U KŽK “ČELIK”. PETAK: KŽK ČELIK – ŽKK RUDAR SPORT (18h). U press centru Arene u Zenici održana je press konferencija košarkaškog ženskog kluba “Čelik” (KŽK “Čelik”). Povod za press je početak „Lige 6“ za prvaka BiH i prva utakmica u ovoj ligi između domaćeg KŽK Čelik i ŽKK Rudar Sport iz Ugljevika. Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Rudar Sport na rasporedu je u petak 03.aprila 2015. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN. Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i košarkašice Irma Rahmanović i Jelena Prvulović.

Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu predstavio domaćine ove konferencije, te naveo razloge današnjeg pressa, a to je prva utakmica „Lige 6“ za prvaka između domaćeg Čelika i Rudar Sporta iz Ugljevika. Kazao je da je KŽK Čelik domaćin i u drugoj utakmici „Lige 6“, a protivnik je ŽKK Play Off Happy iz Sarajeva (utorak, 07.april u 18 sati). Pored Čelika i Rudar Sporta, u “Ligi 6” igraju sastavi Play Off Happy Sarajevo, Orlovi Banja Luka, Jedinstvo BHT Tuzla i Brčanka Brčko.

ŠSŠ Čelika Slobodan Kecman ističe da u narednu utakmicu ulaze sa visokim ambicijama i pokušat će dati sve od sebe da ostvare pobjedu. Ekipa je dobro radila u proteklom periodu i da spremno dočekuje „Ligu 6“ i prvu utakmicu sa Rudar Sportom. Pripremni period su narušile povrede Jasmine Bigović i Maide Rahmanović u finalu Kupa u Tuzli, ali bez obzira ekipa spremno kreće u odbranu titule. I dok se Bigović oporavila i konkuriše za nastup, situacija sa Maidom Rahmanović je dosta složenija i ona će propustiti prva tri ili četiri kola ove lige.
– Zbog toga smo se odlučili angažovati Jelenu Jovanović, dugogodišnju igračicu Radivoj Koraća iz Beograda koja je ovu sezonu provela u beogradskomPartizanu. Polako se uklapa i vidjet ćemo koliko ćemo je koristiti u sutrašnjoj utakmici-, zaključuje Kecman.

Standardna igračica, Irma Rahmamović, ističe da su dobro radili u ovoj pauzi i da spremno dočekuju sutrašnju utakmicu, ali i „Ligu 6“. Kaže da je najvažnije da su osvojili Kup i tako ispunili prvi cilj u ovoj sezoni. – Sada idemo na osvajanje prvenstva kako bi smo usrećili nas i naše navijače-, poručuje Irma.

Jelena Prvulović je od početka januara 2015.godine u Čeliku. Kaže da je dobro primljena od saigračica i navijača, a posebno ističe radost i sreću osvojenim Kupom BiH, jer joj je to prvi trofej u karijeri.
-Moram da izrazim veliko zadovoljstvo osvajanjem ovog trofeja, koji je meni prvi trofej u karijeri. Što se tiče Rudara, mislim da smo spremne i da želje i volje neće nedostajati. Spremne smo i željno očekujemo ovu utakmicu- , zaključuje Jelena Prvulović.
Obje igračice Čelika pozivaju navijače da ih podrže u ovoj važnoj utakmici, kao i u cijeloj „Ligi 6“.

Da ponovimo, utakmica KŽK Čelik – ŽKK Rudar Sport na rasporedu je u petak 03.aprila 2015. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN.

Pozivamo navijače da dođu u petak u Arenu Zenica i da podrže ovaj veoma uspješni zenički sportski kolektiv.

E.Imamović za Zenicablog

video: Rizah Halilkadić, za KŽK Čelik

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno