Košarka

KŽK Čelik – Rudar Sport 90:39

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

1.KOLO „LIGE 6“ ZA PRVAKA BIH. KŽK ČELIK – ŽKK RUDAR SPORT 90:39 Gradska Arena u Zenici; Početak u 18:00 sati; Gledalaca: oko 250. Sudije: Ademir Zurapović, Seid Nožinović i Armin Avdić , delegat: Zoran Marković; Uokviru 1. kola „Lige 6“ za prvaka BiH, sezona 2014/2015, večeras su u Zenici igrale košarkašice KŽK Čelik i ŽKK Rudar Sporta iz Ugljevika. Pobjedile su, ubjedljivo i zasluženo domaće košarkašice, KŽK Čelik. REZULTAT: ČELIK – RUDAR SPORT 90:39 (28:8), (18:10), (19:17), (25:4);

Sastavi ekipa:
ČELIK: Miljana Džombeta 6, Jasmina Bigović 3, Maida Rahmanović DNP, Anida Ćorović 10, Nedžla Kovačević 6, Aida Kalušić 4, Almina Ćehajić 6, Jelena Prvulović 7, Irma Rahmanović 13, Nataša Popović 4, Aldijana Iriškić 9, Jelena Jovanović 22; (Trener Slobodan Kecman, pomoćni treneri Almir Šišić i Amra Mehmedić);

RUDAR SPORT: T.Radivojević, Milica Džombeta 13, D.Musić 12, N.Kokoruš, S.Ostojić 2, S.Ilić 8, M.Radovanović 2, J.Radovanović, Ž.Gavrić DNP, D.Demonjić 2. (Trener Pero Stevanović);

Najefikasnije kod Čelika bile su: Jelena Jovanović 22, Irma Rahmanović 13 i Anida Ćorović 10 poena.
Kod Rudar Sporta najefikasnije: Milica Džombeta 13 i Danira Musić 12 poena;

Što se tiče rezultatske neizvjesnosti u ovoj utakmici nije je bilo. Sve je bilo jasno nakon prve četvrtine, koju su domaće košarkašice dobile sa +20 poena (28:8), na krilima pojačanja Jelene Jovanović i Miljane Džombete.
U drugoj i trećoj dionici gošće iz Ugljevika pružile su nešto veći otpor, te se Čelikova prednost povečala na + 30 poena na kraju treće dionice (65:35). U zadnjoj dionici totalni raspad igre Rudara i ovu dionicu domaće dobivaju sa +21 poen (25:4), za konačnih +51 poen prednosti (90:39) za Čelik.
Od početka utakmice bila je evidentna razlika u kvaliteti. Trener Slobodan Kecman u drugom poluvremenu dao je priliku da zaigraju svim igračicama, koje su dobile pristojnu minutažu i sve košarkašice Čelika upisale su se u listu strijelaca.
Zeničanke su prve favoritkinje za odbranu naslova osvojenog prošle sezone, a danas su to demonstrirale na domaćem terenu protiv solidnih gošći iz Ugljevika.
Na press konferenciji poslije utakmice trener Čelika, Slobodan Kecman, je izjavio da je zadovoljan nastupom svojih igračica, ali je zabrinut povredom kapitena Aide Kalušić, koja je igru napustila vidno hramajući.
Nada se da će povreda biti sanirana do utorka za derbi utakmicu 2.kola „Lige 6“, kada u Zenicu stiže sarajevski Play off Hapy, jedan od kandidata za prvaka, pojačan i Marinom Đinić, bivšom igračicom Čelika.
Trener Kecman posebno je zadovoljan pojačanjem, Jelenom Jovanović, bivšom košarkašicom Radivoj Koraća i Partizana, koja će dobro doći u rotaciji sa Jasminom Bigović.

Parovi 1. kola ženske košarkaške „Lige 6“ za prvaka Bosne i Hercegovine:
Čelik – Rudar Sport 90:39
Play off Happy – Orlovi (04.4. u 18 sati)
Jedinstvo BHT – Brčanka (04.4 u 17 sati)

E. Imamović za Zenicablog

Više na

Posted by Zenicablog on 3. April 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno