Naše

VIDEO KRITIKA: Kako su se u zeničkom naselju Radakovo “provodile” mjere nadležnih o zabrani korištenja dječijih igrališta i terena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalni Štab Civilne zaštite je u utorak uvečer, a Gradski Štab u srijedu tokom dana, donio niz odluka i Naredbi o zabrani javnih okupljanja, korištenja dječijih igrališta i terena, a svi nadležni u ovoj državi već danima apeluju, mole, pozivaju i traže od građana da ne dopuste masovnija okupljanja, bliskije kontakte djece i odraslih u svim gradovima i naseljima FBIH i RS.

Naši sugrađani su nam u srijedu poslijepodne poslali kratak video kako se ove Naredbe i Odluke “primjenjuju” u zeničkom naselju Radakovo.

NAPOMINJEMO: Svjesni da su djeca, a i odrasli željni šetanja i igre nakon zimskog perioda, te da se raduju sunčanom periodu koji traje nekoliko dana u Zenici, MORAMO UPOZORITI da su upravo najmlađi najčešći prenosioci virusa prema starijim osobama. Zato je neophodno da se smanji što je moguće više kontakt između više različitih osoba, članova porodica bez potrebne “socijalne distance”, te da se spriječi širenje koronavirusa. Ovakvo ponašanje je, nažalost, zabilježeno u Italiji, Španiji i Francuskoj prije nego su posljedice postale katastrofalne po tamošnje stanovništvo.

Pogledajte video.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno