Košarka

VIDEO: Košarkaši Čelika žele se osvetiti banjalučkom Borcu za domaći prvenstveni poraz

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaši Čelika, u susretu 4. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine, sutra na svom parketu u Gradskoj dvorani „Husejin Smajlović“ dočekuju banjalučki Borac (17.00).

S obzirom na to da su zbog nastupa njihovih rivala u završnica u regionalnim ABA ligama odgodili prethodna dva domaća duela – meč 1. kola protiv Igokee te 3. kola protiv Sparsa, bit će to tek drugi meč koji će zenički tim odigrati u sklopu ovog takmičenja. Čelik je u 2. kolu poražen na gostovanju kod Širokog (66:83).

– Protiv Širokog smo bili u egalu 34 minute i izgubili 17 razlike. U zadnjih šest minuta izgubili smo 22:7. Rezultat, po mom mišljenju, nije realan, ali je takav. Mi moramo imati koncentraciju za ovo takmičenje kroz cijelih 40 minuta. Nekada to nije lagano, jer sigurno da imamo najmanje igrača za rotaciju u cijeloj ligi – kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Čelika Josip Pandža.

– Što se tiče Borca, poslali su snažnu poruku u prva dva kola, pogotovo pobjedom protiv Širokog sa 35 razlike. U nekom je momentu ta razlika bila i preko 40 poena. Ne pamtim kada je Široki izgubio tolikom razlike.

Znači, Borac ima ekstremno veliki kvalitet. Mi smo, ovdje, u prvenstvu izgubili od njih zadnjih pet minuta. Borac igra velikim intenzitetom, ima 12 igrača na raspolaganju i teško se nositi s ekipama koje nas lome ritmom. Međutim, moramo biti pametni i naći model kako da budemo fokusirani i konkurentni cijeli tok utakmice – kazao je Pandža, koji je podvukao da ne priznaju nikome da su bolji dok utakmica ne završi.

– Apsolutni sam optimist. Mislim da su moji igrači previše respektirali Široki – sam ambijent i početak Lige za prvaka. Međutim, negdje smo ostali nedorečeni. Nadam se da je to dovoljno iskustvo i da ćemo protiv Borca biti kvalitetniji veći dio utakmice. Imamo šanse da pobijedimo – smatra Pandža.

Pauze nakon okončanja regularnog dijela, kao i na startu Lige za prvaka, podvlači Pandža, razbili su ritam njegovog tima, što se odrazili i na meču u Širokom. Problem će, kaže, biti i što će se ova i morati završiti do kraja maja pa će njegov tim, s malim igračkim fondom, tokom sedmice igrati i po tri meča.

Čelik ni do kraja sezone neć moći računati na povrijeđenog Ermina Dedića, ali tener Pandža najavljuje da se neće predavati te da će pokušati iskoristiti svaku priliku da se plasiraju u vrh tablice Lige za prvaka.

Sutrašnji meč, u kojem ulogu favorita predaje Borcu, bit će, kaže Pandža, dobar test za njegov tim te bi im mogao odrediti sudbinu u Ligi za prvaka.

– Atmosfera u klubu je odlična, kroz čitavu sezonu i takva je ostala i do sada. Ekipa Borca je jako nezgoda protivnik, međutim, ukoliko mi ispoštujemo sve zadatke koje pred nas postavi trener, mislim da pobjeda neće izostati – poručio je mladi bek zeničkog tima Anes Podojak.

Čelik je u povratničkoj sezoni u elitni razred bh. košarke prvi dio sezone okončao kao treći i s omjerom 15-9, dok je Borac s omjerom 14-10 završio kao četvrti. Borac je slavio u zadnjem meču u Zenici (87:77).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno