Košarka

Ove subote OKK Čelik domaćin banjalučkom Borcu u Ligi 6 za prvaka, direktan TV prijenos na BHT1

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote OKK Čelik domaćin banjalučkom Borcu u Ligi 6 za prvaka, direktan TV prijenos na BHT1- Uokviru 4.kola Lige 6 za prvaka BiH, ove subote, 08.5.2021.godine, zenički OKK Čelik je domaćin ekipi KK Borac iz Banja Luke. Utakmica će se igrati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici sa početkom u 17 sati bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu.

Na oficijelnoj facebook stranici OKK Čelik najavili su direktan TV prijenos ovog meča na BHT1.

Inače, košarkaši Čelika su Ligu 6 za prvaka otvorili porazom 83:66 u Širokom Brijegu, utakmica je iz 2.kola. Naredni duel Zeničanima je trebao biti protiv Sparsa, 05.5.- utakmica iz 3.kola, ali je odgođen zbog obaveza tima iz Sarajeva u ABA 2 ligi. Ranije je odgođena, do daljnjeg, utakmica Čelik – Igokea iz 1.kola zbog obaveza Igokee u ABA ligi.

U ligaškom dijelu takmičenja Borac je u obje utakmice pobjedio Čelik, u Zenici 77:87, a u Banjoj Luci 72:71.

Pred subotnju utakmicu sa Borcem preuzimamo izjavu sa Zenicainfo.ba, trenera OKK Čelik, Josipa Pandže:

-Mi možemo igrati sa svakim, osim sa Igokeom, oni su realno neka druga dimenzija. Pokazali smo u regularnom dijelu sezone da možemo dobiti i jake ekipe. Moramo biti svjesni da ne smijemo imati oscilacije u igri, padove. Nekada je to preteško, jer je sužen roster. Ja se nadam da ćemo biti bolji nego što smo bili protiv Širokog i da ćemo slaviti protiv Borca, koji su sigurno među tri najbolje ekipe u našoj zemlji -, kazao je Josip Pandža.

Čelik je dosad u Ligi 6 odigrao jedan meč i ubilježio poraz, dok je banjalučki Borac odigrao dvije utakmice i ostvario dvije domaće pobjede, protiv Leotara 92:86 i Širokog, sa ubjedljivih 98:63.

E.Imamović

Foto plakat sa OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno