Nogomet

VIDEO: Kodro i Džeko smatraju da bh. reprezentacija vrijedi puno više i da može igrati puno bolje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, predvođena novim selektorom Mehom Kodrom, sutra će na Stadionu “Bilino polje” u Zenici protiv Lihtenštajna igrati meč 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u okviru grupe J (20.45 sati).

Kodro je ovog ljeta preuzeo tim od Faruka Hadžibegića, pod čijim su vodstvom “Zmajevi” osvojili samo tri boda i postigli tri, a primili sedam golova u četiri meča. BiH s Islandom, kojeg su jedinog i porazili u domaćem susretu u Zenici (3:0), ima po tri boda, ali Island ima pozitivnu gol razliku od plus dva gola.

BiH je, uz to, u negativnoj seriji od čak tri poraza i bez postignutog gola- u gostima Slovačka 0:2 i Portugal 0:3 te u posljednjem kvalifikacijskom meču, 20. juna na domaćem terenu u Zenici protiv Luksemburga s 0:2.

Kodro je na večerašnjoj pres-konferenciji na Stadionu Bilino polje u Zenici kazao kako je iza njega nekoliko dana dobrog rada s igračima u Sarajevu te da su igrači prihvatili njegove ideje.

-Sutra ćemo izaći ofanzivno. Znamo da neće biti lako, oni igraju u sistemu 3-5-2, gdje su linije uske i neće lako biti to probiti.

Ali, vjerujem u kvalitet naših igrača i mi, jednom dobrom organizacijom, možemo podići na puno veći nivo našu igru. Ne trebamo bježati od uloge favorite. Jeste da je to odgovornost, ali se ne možemo postaviti drugačije – istakao je Kodro, koji je svjestan da ga sutra očekuje protivnik koji će se braniti.

On je dodao kako je plan da se ide od utakmice do utakmice, jer želi svu energiju usmjeriti na sutrašnji duel.

-Baš sam ubijeđen da ova ekipa može igrati puno bolje. Mi ćemo nastojati da ih oslobodimo grča i da igraju svoju igru…Vrlo mi je teško da shvatim da mi imamo samo tri boda – kazao je Kodro.

Na novinarsko pitanje da li može doći do pomirenja s Anelom Ahmedhodžićem, koji se nije odazvao na ove pripreme, a Savez ga je, uprkos njegovom objašnjenju da je povrijeđen, suspendirao, Kodro je ponovo kazao da razmišlja samo o sutrašnjem duelu u Zenici.

-Ja ne bih o toj temi danas pričao. Imamo utakmicu koju igramo sutra, imamo protagoniste o kojima želim pričati. Volio bih puno više da o tome pričamo – kazao je Kodro, te najavio da će puno više o toj temi  pričati nakon gostujuće utakmice protiv Islanda, ističući da je otvoren za razgovor o svakoj temi.

Kapiten Edin Džeko naglasio je da mu je drago da je Meho Kodro preuzeo bh. tim i da je uvjeren da im može dati dobre savjete, ali da mu je žao i što je smijenjen bivši selektor Faruk Hadžibegić. Dodao je kako i igrači snose dio odgovornosti za slabe igre.

-Nismo očekivali da ćemo se naći u ovakvoj situaciji, da nakon četiri kola imamo tri boda. Nakon dobre utakmice u Portugalu, izgubili smo od Luksemburga kući, koji je bio bolji… Ali, ova ekipa vrijedi za puno više od ta tri boda – uvjeren je kapiten Džeko, koji je najavio da će, možda, njihovo gostovanje kod Islanda biti i ključno u nastojanju da završe šanse za plasman na EURO.

Lihtenštajn je posljednji u grupi bez bodova i s gol-razlikom 0:14. U međusobnim duelima, bh. tim slavio je u sedam posljednjih mečeva (gol razlika 31:2), a samo je jednom, upravo prvi međusobni susret ove dvije selekcije okončan bez pobjednika i bez golova (1999. godine).

Grupa J: Portugal 12, Slovačka 10, Luksemburg 7, Island 3, BiH 3 i Lihtenštajn 0 bodova.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno