Nogomet

Mlada reprezentacija vodila pa izgubila od Slovenije na Grbavici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mlada (U-21) fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je na Grbavici poražena od Slovenije u meču 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Slovenci su slavili trijumf rezultatom 2:1, a do njega su došli nakoon preokreta.

Prvo uzbuđenje vidjeli smo u 9. minuti kada Madžid Šošić šutira preko gola Slovenaca.

U 19. minuti su Zmajići imali mnogo sreće. Prvo je lopta ‘plesala’ u petercu nakon jednog centaršuta s lijeve strane, a onda Sešlar šutira neprecizno.

Muharemović je nakon prekida izblokiran u 23. minuti, a potom Ivan Bašić divno šutira iskosa, ali lopta ide malo pored rašlji gola gostiju.

Igralo se borbeno i agresivno s obje strane, ali što se tiče uzbuđenja, uslijedio je miran period igre u narednim minutama.

Posljednju šansu u prvom poluvremenu za BiH imao je Kahvić u 44. minuti. Sjajno se snašao pred golom Slovenaca nakon pasa Krdžalića, ali na kraju je traljavo šutirao iz izvrsne pozicije.

U posljednjim sekundama prvog dijela kolosalnu šansu za Slovence promašuje Jevšenak.

Zmajići bolje otvaraju drugo poluvrijeme i u 53. minuti stižu do vodstva od 1:0. Primio je loptu Admir Bristrić iskosa na lijevoj strani, potom šutirao, lopta je zakačila Ileniča i prevarila golmana gostiju, te završila u mreži!

U 62. minuti Bašić pokušava s distance, ali brani Turk.

Slovenija do poravnanja stiže u 68. minuti, kada nakon gužve u kaznenom prostoru u mrežu loptu šalje Tjaš Begić.

Nije se dugo čekalo ni na preokret. Omerović u 72. minuti pokušava izbiti loptu, njom pogađa Cipota i ona se odbija u mrežu za 1:2.

Rezervistsa Muhamed Buljubašić je u 80. minuti dobrim udarcem pokušao poravnati, ali lopta ide preko gola.

Nakon toga je i Bašić prijetio, ali također bezuspješno.

Do kraja je ostalo 1:2 i Slovenija je upisala vrijedna tri boda na startu kvalifikacija.

Kvalifikacije za EP, 1. kolo:

Bosna i Hercegovina – Slovenija 1:2 (Bristrić 53’ / Begić 68’, Cipot 72’)

Stadion Grbavica. Gledalaca: 300. Sudija: Kári Á Høvdanum (Farski Otoci). Žuti kartoni: Šošić, Muharemović, Bristrić (BiH); Cipot, Begić (Slovenija).

Bosna i Hercegovina: Šahinović, Račić (od 46. Omerović), Šušić (od 46. Šukilović), Muharemović, Cvjetinović, Sučić, Šošić (od 85. Sabljić), Bašić, Krdžalić (od 62. Buljubašić), Bristrić i Kahvić (od 71. Čuić).

Slovenija: Turk, Strajnar, Kuzmič, Ratnik, Ilenič, Zeljković, Jevsenak, Sešlar (od 89. Antolin), Cipot (od 73. Brest), Begić (od 81. Đapo) i Flakus Bosilj.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno