Politika

VIDEO: Kasumović “Da pojasnim sve oko Kenana Uzunovića i ostalih papaka”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je nakon današnje posjete Denisa Bećirovića člana Predsjedništva BiH prokomentarisao i aktuelnu političku situaciju u Zenici i na nivou Skupštine ZDK.

Svoj stav o Kenanu Uzunoviću, bivšem potpredsjedniku BHI-KF i tome kako određene struje i pojedinci rade na prekompoziciji vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu.

Posljednja dešavanja u Zeničko-dobojskom kantonu, formiranje vlasti bez Fuada Kasumovića te dešavanja na višim nivoima u glavnoj ulozi sa Kenanom Uzunovićem, posebno su zabrinula gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića koji danima razgovara sa koalicionim partnerima uvjeravajući javnost da će sve ostati kako treba.

“Ja sam mislio press konferenciju praviti da pojasnim sve oko Kenana Uzunovića i ostalih papaka. Ja sam šest mjeseci čutao jer sam htio da imam svog čovjeka u Federalnom parlamentu jer značajna sredstva ulažu u Zenicu. Ja sam čutao. Kenan Uzunović je, to pitajte građane, otišao, svoju inteligenciju je u pogrešnu stranu upotrijebio. Bavi se svim i svačim, Kenan Uzunović se prodao NES-u za neke novce u Cazinu, pa je prešao kod Rame koji mu je otkupio dugove, pa se Ramin sin povukao da bi Kenan Uzunović došao”, kazao je Kasumović te nastavio:

“To radi SDP, da vam to kažem, to radi SDP, ruše vladu u Zeničko-dobojskom kantonu. Ustvari, žele srušiti mene, jer ne mogu progutati da ja imam bolju poziciju u ovom gradu od njih. Ne čitav SDP, zna se ko, a to ću reći na konferenciji.”

Na kraju je kazao da je Kenan Uzunović i svi ti ljudi dobili glasove zbog Fuada Kasumovića koji im je, kako kaže, finansirao kampanje, ali da su se prodali za jeftine pare i da gube politički uticaj za čitav život.

“Moralno je da vrate mandat”, poručio je Kasumović.

Danas je, kazao je Kasumović, na adresu Christiana Schmidta uputio sve dokaze, jer ne vjeruje Kantonalnom tužilaštvu ZDK, o izbornim prevarama te zatražio da se to uputi prema Tužilaštvu BiH i daljim institucijama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno