Politika

Iva Tadić napustio HDZ: Interesna grupa s Matom Zovkom je okupila poslušnike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH i zastupnik u Skupštini ZDK Ivo Tadić napustio je HDZ BiH, saznaje Klix.ba.

Ovu informaciju Tadić je večeras obznanio medijima objasnivši da nakon posljednjih događaja u stranci, nelegalno te krajnje nedemokratskih provedenih unutarstranačkih izbora objavljuje da napuštam HDZ BiH, a u kojem je kao utemeljitelj i odlikovani dragovoljac Domovinskog rata proveo i politički djelovao od osnivanja stranke do danas.

“Nažalost, stranku vodi manja interesna grupacija na čelu s Matom Zovkom koji su u prvi plan stavili svoje osobne interese i oko sebe okupili podobne i poslušne. Nažalost, ovakvom stanju je doprinio i vrh stranke koji je raspuštanjem Županijskog odbora ZE-DO županije omogućio dominaciju i majorizaciju općinske organizacije Žepče nad ostalih sedam općinskih organizacija stranke. S političkih dužnosti su smijenjeni načelnici općine Vareš i Usora, bivši zastupnici i ministri, visoki stranački dužnosnici te drugi ugledni i uspješni poslovni ljudi” kazao je Tadić u svom pismu javnosti.

Kazao je i da zbog ovakvog djelovanja na izbornoj skupštini Općinske organizacije Žepče nije sudjelovala skoro polovina izaslanika iz temeljnih ogranaka, a popis novog općinskog odbora je procurio u javnost dan prije održavanja izborne skupštine.

“Kao nagradu za sprječavanje sudjelovanja članstva u izbornim procesima, Ivica Penić je nagrađen pozicijom predsjednika OO Žepče. Na Županijskoj izbornoj skupštini nisu sudjelovale općinske organizacije Vareš, Tešanj i Kakanj, kao i 50 izaslanika i dužnosnika stranke”, dodaje Tadić.

Pojasnio je da je na zadnjim općim izborima Općinski odbor Žepče poslao 40 promatrača u Općinu Usora u kojoj dominira HDZ BiH, a sve s ciljem da osiguraju preferencije za njihove kandidate. Nakon toga je bez odluke OO Žepče iz stranke isključeno 49 mladih i uglednih članova stranke.

“Nije samo problem u unutarstranačkim izborima, jer je Mato Zovko u saradnji s Josipom Martićem spriječio imenovanje federalnog ministra iz ZDŽ i aktivno radio na smjenjivanju kadrova HDZ BiH s direktorskih pozicija koje su prepustili bošnjačkim strankama. Na današnjoj sjednici Vlade ZDK odlučujući glas za smjenu direktora Službe za zapošljavanje i imenovanje bošnjačkog kandidata za v.d. direktora dao je HDZ BiH. Naime, HDZ BiH je dao svoj glas i za razrješenje upravnog odbora Doma umirovljenika Zenica što je uvertira za smjenu još jednog direktora iz HDZ BiH”, pojasnio je Tadić.

Vezano za izborne rezultate kazao je da je bio predsjednik Županijskog odbora HDZ dva protekla mandata u kojima sU u oba izborna ciklusa ostvarili historijski rezultat s tri mandata u Skupštini, dva ministra u Vladi, jednim mandatom u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, mandatom u Domu naroda Parlamenta FBiH te nekoliko direktorskih pozicija u službama i agencijama u ZDK. U tom razdoblju su kako kaže osvojili i tri načelničke pozicije, pored Općine Žepče, načelničke mandate su osvojili u Općini Usora i u Općini Vareš.

“Osigurali smo raspodjelu sredstava iz proračuna ZDK kako bi se u područja s hrvatskom većinom dodijelila značajna sredstva i investicije” izjavio je Tadić te dodao:

“Ne mogu biti sudionik ovakvih rušenja hrvatskih nacionalnih interesa, nestatutarnih i nedemokratskih izbora u stranci i zato napuštam HDZ BiH. Ističem kako ću i dalje politički djelovati kao neovisni zastupnik u Skupštini ZDŽ i kao izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH”, zaključio je Tadić te se zahvalio svima koji su ga svo ovo vrijeme podržavali te dodao da vjeruje da će ovaj njegov čin prihvatiti i shvatiti kao nastavak političkog djelovanja na dobrobit hrvatskog naroda i svih građana.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno