Ostali sportovi

Video i foto: Amel Tuka prvi i u Madridu!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video i foto: Amel Tuka prvi i u Madridu! – Amel Tuka je ponovno prvi nakon dramatične trke na mitingu u Madridu! 1.45.23! Zanimljivo, čak je nekoliko minuta trajalo sudijsko vijećanje i pregledanje snimka.

Pogledajte foto galeriju trke iz Madrida i konačne rezultate! Pogledajte i video cijele trke i dramatične završnice sa briljantnim finišem našeg atletičara!

Najbolji bosanskohercegovački atletičar je ovom sjajnom trkom drugu godinu zaredom pobjednik na 800 metara na IAAF World Challenge mitingu u Madridu.

Tuka, koji je branio prošlogodišnji naslov, slavio je u “foto finišu” ispred Antoinea Gakemea iz Burundija, svjetskog dvoranskog prvaka, s rezultatom 1.45.23. Treće mjesto osvojio je Etiopljanin Mohammed Aman.

Tuka će se već sutra (petak) priključiti reprezentaciji BiH koja je otputovala u Rumuniju gdje će ovog vikenda učestvovati na Balkanskom prvenstvu. Osim Tuke, u Rumuniji će nastupiti još dva bh. olimpijca Hamza Alić i Mesud Pezer.

ScreenShot023

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno