Ostali sportovi

Atletska reprezentacija otputovala u Rumuniju

Atletska reprezentacija otputovala u Rumuniju
Atletska reprezentacija otputovala u Rumuniju
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Atletska reprezentacija otputovala u Rumuniju- Muška i ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu i nedelju, 25. i 26. jula, nastupit će na Balkanskom prvenstvu u rumunskom Piteštiju.
Atletičari i atletičarke, zajedno sa selektorima i stručnim štabom, jučer su u popodnevnim satima autobusom krenuli za Rumuniju.

Na Balkanskom prvenstvu nastupit će i atletičari koji će Bosnu i Hercegovinu predstavljati u Riju i Amsterdamu. Na spisku se iz opravdanih razloga ne nalaze Kemal Mešić i Lucija Kimani.

Nakon večerašnjeg nastupa u Madridu, dolazak Amela Tuke se očekuje sutra.

Na spisku se nalaze: Damir Redžepagić, Sait Huseinbašić, Semir Avdić, Rusmir Malkočević, Abedin Mujezinović, Bojan Stanišić, Osman Junuzović, Srđan Samardžić, Samir Hodžić, Nikola Brkić, Sedin Heco, Mesud Pezer, Hamza Alić, Dejan Mileusnić, Dejan Rašeta, Kanita Bilić, Milica Ožegović, Alisa Begić, Jelena Gajić, Katarina Lemez, Enisa Smajlović, Sara Lučić, Tanja Marković, Gorana Tešanović, Stefani Vukajlović, Vanja Spaić i Mladena Petrušić.

Selektori su Elvir Krehmić i Dragomir Čabrilo, a članovi stručnog štaba su: Goran Bošnjak, Neđo Đurović, Mehmed Skender, Vladimir Jakovljević, Elvis Fatić i Željko Petrović.

Od atletičara koji su na spiku, mogu se izdvojiti nastupit Dejana Mileusnića, Rusmira Malkočevića i štafete 4×40 metara.
Nakon odličnih rezultata u prethodnih mjesec dana, postavljanja novog državnog rekorda u bacanju koplja, Dejan će na Balkanskom prvenstvu sve to pokušati potvrditi olimpijskom normom.

Još jedan potencijalni član bh. delegacije u Amsteradamu je Rusmir Malkočević koji je nakon nastupa na Mediteranskim igrama i Prvenstvu malih zemalja, istakao kandidaturu za ispunjavanje norme za Evropsko prvenstvo u Amsterdamu u disciplini 400 metara prepone.

U proteklom periodu, ljubitelje sporta i sve one koji prate atletiku u Bosni i Hercegovini, interesovalo je šta će biti sa štafete 4×400 metara, jer je vrlo blizu rezultata koji će je odvesti u najboljih 16 štafeta koje će nastupiti u Amsteradmu. Gledajući trenutnu formu atletičara i poredeći je sa formom koju su imali u Bakuu kada su istrčali državni rekord, s pravom se možemo nadati još jednom dobrom rezultatu koji će štafetnu ekipu ( Amel Tuka, Rusmir Malkočević, Semir Avdić i Abedin Mujezinović) odvesti u Amsterdam.

Od članica ženske reprezentacije, u poseljdnje vrijeme dobre nastupe imale Kanita Bilić i Milica Ožegović. Prva je na Pojedinačnom prvenstvu BiH postavila novi državni rekord na 100 metara, a Milica Ožegović iz trke u trku potrvrđuje dobru formu i postavlja nove lične rekode.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno