Nesreće

Video i foto akcije spasavanja u Janjićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

 

Alpinistički tim Specijalne policijske jedinice u akciji spašavanja povrijeđenog mladića – Dana 05.10.2015. godine, u 18,45 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici je putem telefona, od strane građana, obavještena da je u zeničkom mjestu Janjići, lokalitet Stijene, sa litice u provaliju dubine oko 30 metara, palo jedno lice mlađe životne dobi, da je isto životno ugroženo, te da je do unesrećenog teško doći zbog nepristupačnog terena.

Na lice mjesta odmah su upućeni svi raspoloživi policijski službenici Policijske uprave I, kao i timovi Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a po saznanju za navedeni događaj na lice mjesta je izašao i policijski komesar Semir Šut koji je direktno rukovodio akcijom spašavanja lica. U veoma kratkom vremenskom periodu, iskazujući pri tome maksimalni profesionalizam, predanost i humanost, uz nadljudski napor, policijski službenici su uspjeli doći do nastradalog lica, te zajedno sa pripadnicima Gorske službe spašavanja Stanice Zenica i mještanima Janjića, bezbjedno evakuisali unesrećenog, koji je potom vozilom Službe hitne medicinske pomoći prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Navedenom licu, za koje je utvrđeno da se radi o licu M.A., rođenom 1998. godine, iz Zenice, u Kantonalnoj bolnici Zenica konstatovane su teške tjelesne povrede.

Danas, 06.10.2015. godine, u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, upriličen je prijem na kojem su ministar Žilić Hajrudin i policijski komesar Šut Semir sa saradnicima, uputili čestitke pripadnicima Specijalne policijske jedinice, koji su direktno učestvovali u akciji izvlačenja i spašavanja povrijeđenog mladića. Kako je potvrđeno od strane aktera ovog događaja, mladić je nakon pada sa litice ostao na jednoj stijeni, a hrabri specijalci su uspjeli doći do njega, pružili mu prvu pomoć i na kraju ga spustili na sigurno.

specmup00001

Ministar Žilić i komesar Šut su u svom obraćanju istakli da ovakvi primjeri profesionalnog i požrtvovanog postupanja policijskih službenika kod građana stvaraju osjećaj sigurnosti i doprinose povećanju povjerenja cijele zajednice u policiju, te ohrabruje građane da sarađuju sa policijom u sprječavanju i otkrivanju krivičnih djela. Takođe su naglasili da je prioritet postupanja i reagovanja svakog policijskog službenika spašavanje života naših građana i da u toj namjeri policijski službenik mora biti odlučan i profesionalan. Hrabrost ovih policajaca je pokazana i potvrđena u sinoćnjoj akciji spašavanja jednog mladog života.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje

[iframe width=”720″ height=”540″ src=”https://www.youtube.com/embed/yIapBO4CSCQ?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen] [iframe width=”720″ height=”540″ src=”https://www.youtube.com/embed/BlPrUceU6BU?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen]


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno