Nesreće

Foto-video: Drama i spasavanje na Janjićkom vrhu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sedamnaestogodišnji Almir Mujkanović uspješno je spašen večeras u 22 sata nakon što je po sa Janjićkog vrha kod Zenice. On je pao u provaliju duboku deetinama metara, ali je imao sreću u nesreći, pa je zapao u udubinu u stijeni, stotinjak metra prije regionalnog puta Janjići – Lašva. Zenicablog vam donosi dramatične fotografije spašavanja i video koji će ubrzo biti dostupan.

Mladić ima teške povrede ruku, nogu i bedrene kosti, ali je prema prvim podacima van životne opasnosti. Akciju spasavanja su izveli specijalci MUP-a ZDK, alpinistički vod specijalne jedinice MUP-a i pripadnici Gorske službe spasavanja, a asistirala je i Hitna pomoć i mještani Janjića, koji su sa ceste krčili put da otvore mogučnost spasavanja mladića.

Kako saznajemo, specijalci koji su došli do mladića i izvukli su Saudin Isaković, Jasmin Berbašić i i Zekerijah Aslanović, a pomogli su im i ostali pripadnici Specijalne jedinice MUP-a ZDK. 

[iframe width=”720″ height=”540″ src=”https://www.youtube.com/embed/-QDdJjsqNEI?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

Više na

Posted by Zenicablog on 5. oktobar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno