Košarka

VIDEO: Goran Bulajić otkrio da li će Čelik igrati u bh. eliti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik, za portal BHbasket ekskluzivno je govorio da li će klub naredne sezone igrati u bh. eliti:

“Desili su se određeni pomaci. Ono što je nas natjeralo da idemo u tom smjeru je finasijska konstrkucija koja je trebala biti ispoštovana od sponzora, nije realizovano na vrijeme. Mi smo jedan od klubova koji prvi krenuo pripreme. Kada dobijete informaciju da to sve kasni, onda smo zbilja se malo zabrinuli. U tom momentu nije ništa drugo preostalo nego da se distaniciramo igranja od elitnog ranga da igramo A1 ili A2 ligu. Kada smo izašli javno, počelo se mijenjati situacija preko vikenda. Donijet ćemo konačnu odluku, sada smo bliži igranju u eliti nego prije dva-tri dana. Moramo vjerovatno ljudima dati do znanja da je toliko loše. Kako bi oni ispunili svoje obaveze i ono što su rekli. Ove godine smo zaslužili da to lagodnije podnesemo. Kočnica je također kada će početi liga i ko će igrati”, govori Bulajić.

Predsjednik Čelika iznio je i stav po pitanju košarkaškog prvenstvai situaciji u kojoj se nalazi:

Čelik je prošle godine učešće igranja određenu svotu novca na račun KS H-B, to je bila odluka UO KS BiH. Nadam se da će UO KS BiH biti vođen istim tim aršinima i ove sezone. Mi smo platitli pozamašan iznos, što je uticalo na našu finansijsku konstrukciju. Mene baš zanima kako će biti na UO KS BiH, hoće li se poštovati odluke. Naš stav je bio za odigravanje final-foura.”, zaključio je Bulajić.

E.Sk/N.S. bhbasket.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno