Košarka

Pandža: Mi redovno treniramo i igramo utakmice, vjerujem da će Čelik igrati u najvišem rangu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kao grom iz vedra neba prošlog petka stiglo je saopštenje OKK Čelik da odustaju od igranja u bh. eliti u narednoj sezoni. Zeničani su tu odluku obrazložili lošom finansijom situacijom i slabom interesu šire društvene zajednice za ovim klubom.

Ipak nije isključeno da Zeničani naredne sezone igraju u Premijer ligi, jer po svemu sudeći klub još nije odustao od lige.

Prilog u tome ide i činjenica da klub redovno trenira, te je prije dva dana igrao i prijateljsku utakmicu protiv Zrinjskog u Mostaru. Ključ igranja Čelika u najvišem rangu je u rukama Gradonačelnika Zenice i Gradske uprave, koji trebaju da klubu prebace ono što im je davno obećano.

U vezi trenutne situacije oko kluba i stanja u igračkom kadru, kontaktirali smo i šefa struke Josipa Pandžu, koji se nada da će na kraju prevladati zdrav razum i da će OKK Čelik igrati u najvišem rangu.

“Mi treniramo redovno, iako nije jednostavno nakon one najave iz našeg kluba da nećemo igrati najviši rang, ostati pribran kako stručni štab tako i igrači, prije dva dana smo igrali i protiv Zrinjskog u Mostaru, iako nije bilo lagano igračima da igraju utakmicu, a po glavi im se motaju svakakve stvari, hoće li ostati bez kluba i svašta nešto. Osim Buze koji ima lakšu povredu, svi su u punom pogonu, a u nedjelju bi trebali ako se šta ne promijeni odigrati i prijateljski meč protiv Borca u Zenici”, ističe Pandža.

Nakon sjajne prošle sezone, za narednu sezonu su napravili nekoliko promjena, te je ekipa jeftinija nego prošle sezone.

“Kada vidite klubove kolike imaju budžete i koliki smo mi imali prošle sezone, pa smo igrali Ligu za prvaka onda vam je sve jasno, da smo taj rezultat postigli iskrenim i poštenim radom. Mi smo roster za narednu sezonu pravili u skladu s planiranim finansijama koja su manja nego prošle sezone, tako da je i tim jeftiniji nego prošle sezone. Radimo naporno već sedam sedmica i stvarno bi bila šteta da ne igramo narednu sezonu u eliti. Iskreno se nadam da će sve strane do kojih je u ovom slučaju biti razumne, da će se dogovoriti, uplatiti sredstva kako bi spremni dočekali početak prvenstva, iako se još ne zna ni ko će ni koliko će klubova igrati naredne sezone”, kazao je za SportSport.ba Josip Pandža.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno