Biznis

Video-foto: Zenica Jug-Sjever-u igri šest konzorcija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

JP Autoceste FBiH uputilo je poziv predkvalifikovanim kompanijama za dostavljenje finansijskih ponuda za izgradnju tri lota autoceste na Koridoru Vc i to za dionicu Počitelj – Međugorje i Zenica jug – Zenica sjever. Rok za dostavu finansijskih ponuda je 60 dana, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH. 

Spisak kompanija koje su predkvalifikovane za izgradnju poddionice Zenica jug – Zenica sjever su:

 Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret AS, Turska
 Konzorcij: Strabag AG i Euro-asfalt d.o.o., Austrija i BiH
 Azvirt LCC, Azerbejdžan
 Konzorcij: Hering d.d. i Viadukt d.d., Hrvatska I BiH
 Aktor Tehnical, S.A, Grčka
 Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. Turska

Započet će nastavak izgradnje dionice autoceste Zenica jug – Zenica sjever ukupne dužine sedam km. Sredstva za izgradnju dionice Zenica jug – Zenica sjever su obezbjeđena od od OFID fonda u visini 120 miliona KM, a u toku je procedura obezbjeđenja 100 miliona KM od Kuvajtskog fonda za obnovu i razvoj.

125988415c937d746225836d7c6a64ea XL

– Intenzivne aktivnosti koje se privode kraju za početak izgradnje novih 18 kilometara autoceste na Koridoru Vc je pokazatelj jasnog opredjeljenja Federalnog ministarstva prometa i komunikacija da je izgradnja autoceste kroz našu zemlju prioritet. Investirat će se 400 miliona KM izgradnjom ove dvije dionice – istakao je ministar Denis Lasić.

– Sa zadovoljstvom mogu najaviti da JP Autoceste FBiH završavaju sve pripreme za početak izgradnje novog investicionog ciklusa na Koridoru Vc. Završavamo otkup zemljišta, obezbjeđena su sredstva za izgradnju, završeni su glavni projekti, a završavamo i tendersku proceduru. Još veće zadovoljstvo mi je što je ovo samo početak izgradnje novog investicionog ciklusa, a u narednom periodu ćemo informisati javnost o projektima izgradnje autoceste koje se uz podršku državnih institucija mogu početi sa izgradnjom do graja ove godine – istakao je direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno