Ostali sportovi

Video-Foto: fantastična trka rekordera Amela Tuke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Član AK Zenica AMEL TUKA ponovno je oborio bosansko-hercegovački i balkanski rekord, te popravio najbolji rezultat ove godine u Evropi sa fantastičnih 1.42.51, pretrčavši barem 7-8 favoriziranih 800-metraša na Dijamantskoj ligi u Monte Karlu, upravo. Pozvan od direktora mitinga kao “iznenađenje iz Madrida” Amel nam je rekao da će trčati za Bajram što bolje, ali da ne smije obećati novi bh. rekord. Ali je upravo to uradio, sekund i trideset tri stotinke bolje od trke u Madridu. pogledajte fantastičnu trku koja je šokirala sve na stadionu.  

Rekorder Bosne i Hercegovine na 800 metara Amel Tuka u brilijantnoj utrci je večeras pobijedio na svom debitantskom nastupu na mitingu “Dijamantske lige” u Monaku. Sjajna utrka donijela je novi državni rekord 1,42:51 kojim je pokazao da se nalazi u odličnoj formi pred naredna takmičenja u ovom elitnom nadmetanju trenutno najboljih na svijetu. Amel Tuka je istakao da je večeras trčao za svoju dušu i sve one koje je poziv za nastup u Dijamantskoj ligi obradovao kao i njega.

– Hvala svima koji mi pomažu, ja sam ovo sam čekao godinama i dočekao. Hvala onima koji mi daju podršku i neka znaju da su dio ovog uspjeha. Ovaj rezultat je moj veliki uspjeh, ali i bosansko-hercegovačke atletike. Trku sam istrčao u rangu najboljih, ali sam je zaista istrčao za svoju dušu. Sada moram da se skoncentrišem na treninge, da sa trenerom nastavim raditi i hvala bh. medijima na podršci – rekao je Tuka. Trenerski tim našeg rekordera ističe da je Amel Tuka ispunio planirani rezultat, a nakon večerašnje utrke će nastaviti sa trenažnim procesom u Italiji.

[iframe width=”720″ height=”540″ src=”https://www.youtube.com/embed/_SJ1zlUw_ck?rel=0&showinfo=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

pobjednik Dijamantske lige u Monte Karlu http://www.zenicablog.com/index.php/sport/ostali-sportovi/item/4585-foto-fantasticna-trka-rekordera-amela-tuke

Posted by Zenicablog on 17. Juli 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno