Ostali sportovi

Bajram u Monte Karlu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Trenutno najuspješniji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nastupiti će u petak 17. jula, na atletskom mitingu Dijamantske lige u Monte Karlu, i tako će postati naš prvi sportaš koji će sudjelovati u okviru ovog renomiranog takmičenja, koje okuplja najveća imena svjetske atletike.

Nakon uspješnog nastupa u Madridu, Amel Tuka je odmah dobio poziv za nastup u Monte Karlu i na taj način ostvario svoj dječački san da sudjeluje na vrhunskim svjetskim nadmetanjima.

– Da, ostvaruje se moj san i u petak, na prvi dan Bajrama, nastupit ću na mitingu Dijamantne lige u Monaku. Ovo je za mene veliki izazov, jer volim nastupati sa boljima od sebe, oni mi daju uvijek novi izazov da testiram sebe i vidim koliki su moji dometi. Moguće je da se pojavim i na narednom mitingu Dijamantne lige u Londonu, koji se održava 25.jula, vjerujem da će dobiti poziv i za Englesku – kaže Amel Tuka.

Trenutna njegova trening baza je malo planinsko mjesto Bruniko u Italiji, gdje sa talijanskim trenerima vježba na nadmorskoj visini od 2000 metara. Svi njegovi planovi usmjereni su na njegov prvi nastup na Svjetskom prvenstvu, gdje će pokušati ostvariti rezultat za anale bosanskohercegovačkog sporta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno