Nogomet

Video-Foto: Čelik bolji od Borca na Bilinom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK ČELIK – FK BORAC 1:0;  Konačno, tradicija je srušena. Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak: 18,30 sati pod svjetlošću reflektora; Vrijeme: oblačno i prohladno + 14*C; Gledalaca: oko 800; Glavni sudija, Peljto Irfan-Sarajevo, pomoćnici A1 Baković Haris-Sarajevo i A2 Ibrišimbegović Senad-Travnik, Skoko Goran-Ljubuški; U 10. kolu BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, u Zenici na stadionu “Bilino polje igrali su domaći Čelik i ekipa FK Borac iz Banja Luke. Završeno je zasluženom pobjedom Čelika.

REZULTAT: ČELIK – RUDAR PRIJEDOR 1:0 (0:0);
Strijelac: Jovo Kojić u 89.minuti;
Žuti kartoni: Bureković, Bajraktarević, Anel Dedić, Kojić, Karić, Selimović (Čelik), te Jović, Jandrić, Paštar(Borac);
Crveni kartoni: Trener Borca Kurćubić u 93.minuti i Savanović u 94. minuti (na klupi);
Sastavi timova:
Čelik: Adilović, Bajraktarević (od 81.Goran Popović), Karić, Dedić, Selimović, Kojić, Marin Popović (od73. Salčinović), Bureković, Pezer (od 63.Barać), Jusić, Čolić. (Trener Elvedin Beganović);

Borac: Jović, Redžić (od 64.Predragović), Saničanin, Vidović (od 85.Stojanović), Savanović (od 89.Ilić), Bečelić, Radinović, Runić, Paštar, Jandrić, Marjanović.(Trener Petar Kurćubić);

U jednom od derbija 10.kola večeras je u Zenici domaći Čelik bio bolji od banjalučkog Borca i zasluženo ga savladao sa 1:0, golom Jove Kojića u finišu utakmice. Za gol je asistirao Fenan Salčinović iz slobodnog udarca i ubacivanja u gužvu pred gol gostiju, gdje se najbolje snašao stoper Čelika, Jovo Kojić, i vrhom kopačke spretno pogodio gol gostiju preko istrčalog golmana Borca Bojana Jovića.
Borac je uspio da postigne pogodak u sudijskoj nadoknadi, ali je poništen zbog nedozvoljene ofsajd pozicije, zbog čega su gostujući igrači napali pomoćnog sudiju Ibrišimbegovića. Reagovala je i „klupa“ gostiju i sudija Peljto je isključio trenera gostiju Kurćubića i zamjenjenog igrača na klupi, Savanovića.
Čelik je imao više od igre tokom cijele utakmice, ali su gosti odolijevali sve do 89.minute kada su i primili pogodak. Čelik je imao nekoliko pokušaja da postigne gol:
-44.minut, šut Anela Dedića sa 12 metara, ali golman gostiju je na mjestu.
-49.minut, glavom šutira Jusić, ali golman Jović brani krajnjim naporom.
-52.minut, udarac Bajraktarevića sa oko 20-ak metara nakon odlične povratne lopte Karića.
-62.minut, glavom je pokušao i Marin Popović, ali se gostujući golman ne da iznenaditi.
Goti su imali sjajnu šansu, možda i najbolju na utakmici, u 22.minuti nakon velike greške stopera Čelika, Jove Kojića, koji nespretno glavom vraća loptu golmanu Adiloviću. Akciju je pratio igrač gostiju Savanović, stiže do lopte prije Adilovića, šutira, ali golman Čelika skreće loptu u korner.
Sve u svemu od derbija se više očekivalo, jer su se gosti, uglavnom, orijentisali na odbranu svoga gola, a domaći su, dosta neorganizovano, napadali.
Ovom pobjedom Čelik je srušio jednu neugodnu tradiciju nepobjedivosti nad Borcem. Kao što smo već objavili, Čelik je pobijedio Borac posljednji put u jesenjem dijelu sezone 2006/2007. godine rezultatom 3:0 (strijelci: Vršajević, Ljevaković i Adilović),
U toku utakmice između Čelika i Borca, koja je večeras odigrana na Bilinom polju, ponovo se ispred južne tribine stadiona okupila grupa od oko 200 navijača Čelika, popularnih Robijaša, koji od prošle sezone bojkotuju domaće utakmice. Čula su se skandiranja protiv uprave, Skupštine, a za novi statut i njihov današnji dolazak samo je pokazao šta misle o današnjoj situaciji u klubu. Na sjevernoj tribini Bilinog polja našlo se i oko 50-ak navijača Borca.

U narednom 11.kolu prvenstva Čelik gostuje kod Radnika u Bijeljini, a Borac je domaćin Rudaru iz Prijedora.

E. Imamović za Zenicablog

 

[iframe width=”720″ height=”444″ src=”http://videochart.net/framevideo/48803.4e7166a7dec340664db21782e97b?width=720&height=444″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Foto: Jasmin HadžićViše na:

Posted by Zenicablog on 26. Septembar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno