Ljudi

Video-foto: Amel Tuka stigao u Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, koji je senzacionalno pobijedio u utrci na 800 metara na mitingu Dijamantske lige u Monte Carlu, te postavio državni i balkanski rekord, vratio se  u našu državu. Tuka je sletio na Sarajevski aerodrom, gdje ga je dočekao veliki broj fanova, a potom se direktno uputio u Zenicu, gdje na Trgu Alije Izetbegovića nekoliko stotina prijatelja, ljubitelja sporta, Zeničana. ZENICABLOG VAM JEDINI DONOSI 14-minutni video HD snimak cijelog dočeka našeg šampiona u Zenici.

DSC03865

Novi spektakl očekuje se na svečanom dočeku u Kaknju. Ovaj događaj organizuje Općina Kakanj, koja je za našeg najboljeg atletičara pripremila i nekoliko iznenađenja.

– Amel zaslužuje dostojanstven doček i zato smo pokrenuli aktivnosti da organiziramo doček na kojem ćemo pozdraviti našeg šampiona u njegovom gradu Kaknju. Pozivamo sve da prisustvuju ovom događaju i da tako pokažemo da je Amel ponos Bosne i Hercegovine. Takvu poruku želimo poslati iz Kaknja – rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

DSC03863

Amel je trenutno najbrži atletičar svijeta u utrci na 800 m, koji je nakon nastupa u Velenju ispunio normu za Svjetsko prvenstvo, te napravio čudo nastupivši u Dijamantskoj ligi. Naime, Amel je ostvario 10. rezultat svih vremena istrčavši vremenom 1:42:5, a koji je ujedno oborio i lični kao i rekord Bosne i Hercegovine.

– Dobrodošao u svoju Zenicu šampione. Poslije tebe nadam se da ćemo svi razumjeti da se može doći do svjetskih rezultata. Želim da budeš primjer našoj omladini i primjer kako se na najbolji način koristi sportska infrastuktura našeg grada. Želim da ostvariš svoje snove i životne želje a da prva od njih bude zlato koje ćeš nam uskoro donijeti – kazao je gradonačelnik grada Zenice Husejin Smajlović.

Nakon što je došao u Zenicu Amel je ostao bez riječi zatečen odličnom atmosferom i velikom podršku koju je dobio od Zeničana.

Amel Tuka Zenica 7

– Hvala svima na ogromnoj podršci. Trudit ću se iz dana u dan da vas učinim još ponosnijim. Ja bih bio najsretniji da nam svima donesem medalju jer to svi zaslužujete. Ono što mi je pomoglo u mojim utrkama bio je inat bosanski, to je ono što mi imamo a drugi nemaju, kao i ovo što ja gledam ispred sebe. Ma koliko uspjeha u životu napravio trudit ću se uvijek ostati isti, skromni Amel Tuka – kazao je najbolji bh. atletičar.

ScreenShot001

Faktor/ZB – foto: B. M./J.L.

FOTOSI U FOTO GALERIJI: JASMIN HADŽIĆ i EKREM IMAMOVIĆ

Foto: Jasmin Hadžić Više na http://www.zenicablog.com/index.php/vijesti/ljudi/item/4935-video-foto-amel-tuka-stigao-u-zenicu

Posted by Zenicablog on 5. August 2015

[iframe width=”720″ height=”540″ src=”https://www.youtube.com/embed/q2Q9TVQgxdc?rel=0&showinfo=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno