Ljudi

Još jedna pobjeda-Tuka atletičar Evrope za juli 2015.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čak 11.780 glasova na Facebooku i 222 “retvita” na Tviteru doveli su večeras Amela Tuku (AK Zenicaa) na prvo mjesto liste mjesečnog izbora EUROPEAN ATHLETICSA za juli mjesec – dovoljno je reći da je drugi, iza Amela Francuz Renaud Lavillenie  koji skočio 6.03m u Londonu 25. jula sa 598 glasova (skoro 20 puta manje od Amela), dok je legendarni Britanac Mo Farah skupio tek 357 glasova. 

Ponosni smo što smo poveli akciju obavještavanja Amelovih fanova u BIH i dijaspori da glasaju, čemu su se tokom sedmice priružili vodeći bh. portali poput Klix.ba, Avaz.ba, SC.sport, SportSport.ba i drugi. Rok za glasanje je istakao večeras u 18h i to nas posebno raduje što je Amel pobjedio u još jednoj “trci” uz pomoć građana BIH i njegovih fanova iz svijeta, na dan kad se vratio u BIH i družio sa građanima Sarajeva, Zenice i Kaknja. 

 Amel je pokupio najviše glasova i na Tviteru i na Facebooku, a očekujemo da će sajt http://www.european-athletics.org/ uskoro objaviti zvanične rezultate mjesečnog izbora. Šampione čestitamo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno