Info

VIDEO: DOMOVINO SRETAN TI DAN DRŽAVNOSTI – Podsjetimo se na ljepote naše domovine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Riječ je o manje poznatoj verziji pjesme “Mojoj dragoj BiH” koju potpisuje Ismet Kurtović. Muziku i tekst prate kadrovi znamenitosti i prepoznatljivih krajeva od Une do Drine, od Save do mora.

Vodeći se izrekom “Slika govori hiljadu riječi” ovim videom ispričana je priča o zemlji o kojoj se najljepše govori upravo slikama.

“Tu nema politike, nacije, vjere. Tu ona priča sama za sebe, jezikom prirode. Baš takvu je svi volimo i želimo. Njena nam ljepota i svaki komad zemlje na kojem smo preživjeli i proživjeli svoje živote, mami uzdahe sreće i čežnje. Sretan ti Dan državnosti, domovino sto puta napadana, nikad poražena”, kažu kreatori ovog kolaža koji će uz dobro poznatu pjesmu sigurno na svoj način ući u srca svih ljud koji vole svoju zemlju.

U videu su obuhvaćeni gotovo svi dijelovi Bosne i Hercegovine kao što su prepoznatljive ljepote iz Sarajeva, Tuzle, Bihaća, Banje Luke, Zvornika, Bijeljine, Jajca, Neuma, raznih planina u BiH, rijeka, vodopada…



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno