Ostali sportovi

VIDEO: Dijamantna liga – Lozana – Švicarska – Amel Tuka šesti sa najboljim rezultatom sezone

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poslije pobjede na Dijamantskoj ligi u Stockholmu i Golden Spike u Ostravi, uslijedio je još jedan veliki izazov ya na[eg Amela tuku, večeras u švicarskoj Louzani!

O konkurenciji ne treba ni govoriti, svi su u formi i željni dokazivanja i pobjeda. Ono što ja želim reći jeste da sam prije svega jako sretan što sam se vratio na Dijamantsku ligu kao jedini BH atletičar koji nastupa na najjačim mitinzima na svijetu, rekao je Amel uoči trke u kojoj je nastupio rame uz rame sa najboljim 800-metrašima na svijetu.

1.44.87 najbolji rezultat sezonee za Amela je bio dovoljan ipak samo za 6. mjeato, a prva tri su zauzela tri Kenijca.

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je šesto mjesto u utrci na 800 metara na mitingu Dijamantske lige u Lozani.

Najbolji bh. srednjeprugaš je dionicu pretrčao s rezultatom sezone – 1:44.87, što je bilo dovoljno za šestu poziciju koja mu je donijela tri boda u poretku Dijamantske lige.

Prve tri pozicije pripale su Kenijcima, koji su također istrčali svoje najbolje rezultate u sezoni. Prvi je bio Wyclife Kinyamal (1:43.78), a slijede Ferguson Cheruiyot Rotich (1:43.93) i Emmanuel Kipkurui Korir (1:44.01).

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno