Ostali sportovi

Dobar nastup juniora AK Zenica na Prvenstvu Balkana za juniore -Eldar Dautović novi (stari) rekorder BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dobar nastup juniora AK Zenica na Prvenstvu Balkana za juniore -Eldar Dautović novi (stari) rekorder BiH – U Rumunskom gradu Cluju – Napoca, u dane 02./03.7.2019.godine, održano je Balkansko atletsko prvenstvo za juniore/ke (U-20) na kojem su nastupila i dva člana Atletskog kluba (AK) Zenica, saopštio nam je Aziz Kevelj, trener u AK Zenica, koji je i putovao sa njima.

Postigli su zapažene rezultate.

Eldar Dautović je nastupio u desetoboju (100 m, 110 Pr., 400 m , 1 500 m, skok u dalj, skok u vis, skok motkom, bacanje kugle, bacanje koplja i  bacanje diska) i osvojio je šesto mjesto sa 5.088 bodova, što je lični i novi rekord BiH, (raniji rekord bio je 5.068 bodova).

Drugi predstavnik AK Zenica bio je Anes Šabić, koji je nastupio u trci na 400 m i osvojio 15.mjesto sa rezultatom 53.29. Šabić je trčao i kao član štafete 4 x 400 m, a štafeta je zauzela 4.mjesto.

Čestitke atletičarima AK Zenica, Dautoviću i Šabiću, na veoma zapaženom nastupu na ovom Balkanskom prvenstvu od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović

Foto A.Kevelj/arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno