Info

VIDEO: Delegacija Vlade ZDK odala počast povodom Dana Armije RBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Delegacija Vlade ZDK odala počast povodom Dana Armije RBiH- Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona predvođena ministrom za boračka pitanja Fahrudinom Čolakovićem položila je danas cvijeće i odala počast šehidima i poginulim braniteljima na spomen-obilježju “Kameni spavač” u Zenici, povodom 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Čolaković je uputio čestitke svim pripadnicima ARBiH, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, dobitnicima najvećih ratnih priznanja, kao i svim građanima BiH. Naglasio je da je 15. april jedan od najvažnijih datuma historije BiH, a posebno vojne historije naše zemlje, jer su se patriotske snage organizirale da se odupru sramnoj agresiji koja uslijedila nakon međunarodnog priznanja Republike BiH

Naveo je da ga trenutno stanje u zemlji straši i obeshrabruje zbog nasrtaja na teritorijalni integritet, suverenitet i političku nezavisnost BiH.

– Svakodnevno kroz medije dobijamo informacije koje idu u pravcu zahtjeva za mirno razdruživanje, koji narušavaju integritet i suverenitet BiH. Na drugoj strani imamo slabljenje Oružanih snaga BiH, dok se komšije naoružavaju i postaju regionalne sile. Preostaje nam da budemo budni radi očuvanja temelja i granica BiH, da se brinemo za pripadnike boračke populacije koji su dali svoje najbolje godine, ratne vojne invalide koji su dali dijelove tijela i porodice šehida, koje su dale svoje najmilije, te da čuvamo tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata – rekao je Čolaković.

Pored delegacije Vlade ZDK-a, cvijeće su položile delegacije Udruženja paraplegičara ZDK-a, Saveza ratnih vojnih invalida ZDK, Saveza dobitnika najvećih ratnih vojnih priznanja ZDK-a, Jedinstvena organizacija boraca ZDK i delegacija Oružanih snaga BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno