Zabava

VIDEO: Dauntonska opatija (Downtown Abbey) – U kinima od 12. septembra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fantastična glumačka ekipa koju smo gledali godinama u istoimenoj seriji, stiže u BiH kina 12. septembra. Televizijska serija DAUNTONSKA OPATIJA prati živote porodice Crawley i posluge koja je radila za njih, na početku XX stoljeća, u dvorcu smještenom izvan grada, u eri vladavine kralja Edvarda VII.

Tokom šest sezona, serija je nagrađena sa tri Zlatna globusa, petnaest Emmya za “Udarni termin”, 69 Emmy nominacija ukupno, što je čini serijom sa najviše nominacija u historiji Emmy nagrada, izvan prostora SAD. Seriji je čak dodijeljena i specijalna BAFTA nagrada kao i Ginisov rekord za TV seriju sa najboljim kritikama trenutno.

DAUNTONSKA OPATIJA (DOWNTON ABBEY) U kinima od 12. septembra 2019.

Režija: Michael Engler

Scenario: Julian Fellowes

Uloge: Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Michelle Dockery, Kevin Doyle, Joanne Froggatt, Matthew Goode, Harry Hadden-Paton, David Haig, Geraldine James, Robert James-Collier, Simon Jones, Allen Leech, Phyllis Logan, Elizabeth McGovern, Sophie McShera, Tuppence Middleton, Stephen Campbell Moore, Lesley Nicol, Kate Phillips, Maggie Smith, Imelda Staunton, Penelope Wilton

Žanr: historijska drama

Televizijska serija DOWNTONSKA OPATIJA prati živote porodice Crawley i posluge koja je radila za njih, na početku XX stoljeća, u dvorcu smještenom izvan grada, u eri vladavine kralja Edvarda VII. Tokom šest sezona, serija je nagrađena sa tri Zlatna globusa, petnaest Emmya za “Udarni termin”, 69 Emmy nominacija ukupno, što je čini serijom sa najviše nominacija u historiji Emmy nagrada, izvan prostora SAD.

Seriji je čak dodijeljena i specijalna BAFTA nagrada kao i Ginisov rekord za TV seriju sa najboljim kritikama trenutno.

Trailer pogledajte ovdje:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno