Nogomet

VIDEO: Čelik nezadrživo grabi ka Drugoj ligi – Savladan i Proleter za 11 uzastopnu pobjedu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika danas su u okviru 11.kola Kantonalne lige ZDK gostovati u Makljenovcu kod ekipe Proletera. Očekivanu pobjedu slavila je ekipa iz Zenice rezultatom 1:3.  Zeničani su u ovaj duel ušli sa 10 pobjeda u 10 odigranih kola, dok je domaći tim prije ovog kola na svome kontu imao samo jednu pobjedu.

Očekivalo se da će crno-crveni već u prvom poluvremenu riješiti pitanje pobjednika, ali jednostavno nisu mogli da probiju taj dupli defanzivni blok domaćina. Sjajan je bio i golman Proletera, tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Sigurno da je gostujući trener Pavle Skočibušić imao šta kazati svojim igračima za igru u prvom poluvremenu. Potez koji će preokrenuti meč na stranu Čelika jeste ulazak Amara Šišića u drugom poluvremenu. Ovaj sjajni veznjak bio je začetnik svih akcija Čelika, te je pokazao da s pravom zaslužuje da igra u početnom sastavu.

Do prvog gola na utakmici Čelik je došao u 68.minuti, sjajno je Šišić asistirao iskusnom Mahmutoviću, a ovaj glavom sa 10 metara lobovao istrčalog golmana domaćina za vodstvo 0:1. Samo tri minuta kasnije u 71. minuti već je 0:2 za Čelik, Mahmutović je ukrao jednu loptu domaćoj odbrani, uposlio Amara Šišića, koji lijepim golom sa vrha šesnaesterca duplira vodstvo gostiju.

Treći gol je postignut u 73. minuti sjajna kontra gostiju, ponovo je Šišić sve uradio uposlio Čička, koji šutirao sa 10-metara, domaći golman brani, ali na odbijenu loptu natrčava Piljug za 0:3 za Čelik. Golijada se nastavila samo dva minuta kasnije, a Proleter je u 76. minuti postigao gol za 1:3 što je bio i konačni rezutat utakmice.

Čelik se s novom pobjedom učvrstio na prvom mjestu sa 33 boda, dok je Proleter pretposljednji sa šest bodova na svome kontu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno