Kultura

VIDEO – Booksa.hr: Selvedin Avdić – Ne mogu da prepoznam zlo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO – Booksa.hr: Selvedin Avdić – Ne mogu da prepoznam zlo –  U Booksinom (Zagreb, Hrvatska) književnom programu gostovao je Selvedin Avdić, jedan od najoriginalnijih pisaca bosanskohercegovačke i post-jugoslavenske književnosti uopće.

Avdić je autor romana, priča i žanrovski hibridnih proza koje su obilježene urbanitetom i memorijom grada Zenice. Njegovi su romani – od kojih smo u Booksi posebno predstavili najnoviji, Kap veselja (Sandorf / Vrijeme, 2018.) – spoj realističkog pripovijedanja i fantastičnih elemenata, vrlo bogati značenjima, aluzijama i metaforama.

Avdić je dosad objavio zbirku priča Podstanari i drugi fantomi, romane Sedam strahova i Kap veselja, knjigu o zeničkoj željezari Moja fabrika, potom i o gradskoj kaznionici Kazniona te zbirku reportaža Zemlja. Knjige su mu prevedene na nekoliko jezika, a roman Sedam strahova dobio je više domaćih i inozemnih nagrada, te je uvršten na Guardianov popis najboljih paperback izdanja u 2014. godini. Po knjizi Moja fabrika napravljena je i kazališna predstava u režiji Selme Spahić. Selvedin Avdić također je urednik nezavisnog on-line magazina Žurnal.

Sa Selvedinom Avdićem razgovarala je književna kritičarka i publicistica Katarina Luketić.

Snimku programa možete pogledati ovdje:

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno