Kultura

VIDEO: Baletna predstava “Povratak Krcka O” u pripremi – Premijera 22. decembra na Velikoj sceni BNP

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U pripremi je baletna predstava „Povratak Krcka O“, čija premijera je zakazana za 22.12.2022. godine, na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sa početkom u 17:00 i 19:30 sati. I ovu godinu ARS Centar Zenica se odlučio za postavljanje jedne od najljepših baletnih priča. Prošla godina nam je bila pokazatelj da ovu predstavu djeca vole da gledaju, žele da rastu sa njom. To smo uvidjeli i kroz naše pripreme u kojima jedva čekaju učešće u novim likovima. Novogodišnju baletnu predstavu postavlja profesor plesnih umjetnosti Kevin G. Dirckson iz Čikaga (USA), s kojim ARS Centar ima saradnju i ovu godinu, a rad na „Povratak Krcka O.“ traje intezivno od početka oktobra mjeseca.

Sa nama i ovu godinu su naši partneri u projektu  „Katolički Školski Centar“ Zenica, „Bosansko narodno pozorište“ Zenica i HKD „Napredak“. Osim vila, strašnog pacova, vojnika i drugih likova iz bajke, bit će tu još iznenađenja u novoj predstavi. Očekujemo uspješnu predstavu koja će obradovati sve i djecu i mlade, učitelje i nastavnike, nane/majke, dede/dide, tetke i sve one građane Grada koji žele da uživaju u danima pred Novu Godinu u porodičnoj novogodišnjoj predstavi.

Publika će uživati u plesu balerina, prelijepim kostiima i muzici P.I. Čajkovskog. Više saznajte na www.balet.ba  i putem [email protected]

Predsjednica Ars Centra Samira Spahić – Rustempašić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno