Zločini

VIDEO+AUDIO+FOTO: Prijavljena otmica djevojčice, policija još bez potvrde otmice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prijavljena otmica djevojčice, policija blokirala naselje Tetovo- Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) danas je prijavljena otmica maloljetne djevojčice, a pripadnici policije su blokirali cijelo područje.  Glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Ahmić  izjavila je da je veliki broj policijskih ekipa na terenu te da se provjeravaju navodi o otmici.

U istrazi učestvuje veliki broj pripadnika Specijalne policije.

Prema dosadašnjim informacijama iz prijave jedna djevojčica je oteta, dok je druga uspjela pobjeći.

Iz Osnovne škole “Hasan Kikić” su kazali da uposlenici škole provjeravaju brojno stanje djece nakon čega će imati više informacija.

Mustafa Krgo, pomoćnik direktorice je izjavio da menadžment škole trenutno vrši provjeru brojnog stanja djece, te da provjeravaju da li su djeca koja danas nisu bila u školi, prisutna kod kuće.

Menadžment škole je apelovao da u blizini škole uvijek treba da bude bar jedna policijska patrola ili da se policijska uprava postavi u blizini škole ne samo zbog ovog stanja, već i zbog ranijih problema u okolici škole, jer oni smatraju da je sigurnost učenika ove škole već duže vrijeme ugrožena.

Branko Zadić predsjednik Vijeća roditelja izjavio je da su svi šokirani trenutnom situacijom i apelovao je da roditelji pomognu u rješavanju ovog problema. Također, predsjednik Vijeća roditelja apeluje da roditelji dovode i odvode svoju djecu iz škole i time spriječe mogućnost ponavljanja nekih incidenata.

10.10 h Najnovije informacije govore da je jedna djevojčica uz pratnju u policiji, ali nema potvrđenih informacija da li je druga djevojčica oteta i njen identitet.

Policija provjerava sve navode svjedoka, ali za sada bez konkretnih podataka. Priča o otetoj djevojčici, za sada, bazira se na izjavama druge djevojčice koja je navodno izbjegla otmicu, otrgnuvši se otmičarima. Takvim podacima raspolažu i u policiji, ali bez dodatnih detalja i identiteta.

Dodatnu nervozu i strah među mještane donijela je informacija o navodnim sličnim slučajevima i u drugim gradovima.

11.10h – Još uvijek provjeravamo informacije o navodnoj otmici djevojčice ispred Osnovne škole ‘Hasan Kikić’ u Zenici. Djevojčica je došla u policiju i prijavila svoju i otmicu svoje drugarice, a još uvijek nije utvrđeno da li druga djevojčica postoji”, kazala je portparol MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Prema njenim riječima, u pitanju je navodna otmica te je u toku razgovor s djevojčicom. Navodno se razgovor obavlja uz prisustvo psihologa.

SAOPĆENJE MUP-a ZDK

Nakon zaprimljene prijave o navodnoj otmici i pokušaju otmice dvije djevojčice od strane dva lica koja su bila u vozilu, na području naseljenog mjesta Tetovo, u Zenici, odmah su angažovane policijske patrole i timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi vršenja blokade navedenog područja i saobraćajnica, te vršenja drugih mjera i radnji iz nadležnosti policije. Sa ciljem prikupljanja informacija te provjere navoda iz prijave, u službenim prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je obavljen razgovor sa djevojčicom koja je i prijavila navodni slučaj otmice, kada je ,kako navodi, uspjela pobjeći. U obavljanje ovog razgovora su pored policijskih službenika uključena i druga stručna lica u skladu sa važećim procedurama kada je u pitanju obavljanje razgovora sa djecom i maloljetnicima.
Iz uprave Osnovne škole “Hasan Kikić” je potvrđeno da nema prijava o nestanku nijednog djeteta, te da su izostanci pojedinih učenika opravdani od strane roditelja.

Još uvijek ne možemo potvrditi tačnost navedene prijave niti činjenicu da je izvršena otmica ili pokušaj iste.

Poduzimajući aktivnosti na dokumentovanju ovog slučaja službenici kriminalističke policije su postupali u skladu sa nalozima i uputama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je u policijskim prostorijama direktno izdavao naredbe i upute, te rukovodio naznačenim aktivnostima i sa kojim su vršene stalne konsultacije.

Nakon što je obavljen razgovor sa djevojčicom, od strane policijskih službenika se nastavljaju aktivnosti na prikupljanju saznanja, sa ciljem provjere tačnosti navoda iz zaprimljene prijave o otmici i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa navedenim događajem.
Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Audio izjave sa lica mjesta:

Mustafa Krgo, pomoćnik direktorice:

Branko Zadić predsjednik Vijeća roditelja OŠ “Hasan Kikić”:

FOTO: Elmedin Mehić (klix) i Zenicablog

Video: Izjava direktorice škole



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno