Zločini

Policijski bilten: pronađena droga, krađe mesinganih dijelova sa nadgrobnih spomenika, šverc ugljem…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski bilten: pronađena droga, krađe mesinganih dijelova sa nadgrobnih spomenika, šverc ugljem… – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (4), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

U ulici Zije Dizdarevića, u ugostiteljskom objektu “Blatuša”, policijski službenici su prilikom pregleda lica B.V. iz Zenice, kod istog pronašli određenu količinu materije koja izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

U ulici Milivoja Čekade, policijski službenici su prilikom pregleda lica M.A. iz Zenice, kod istog pronašli pvc paketić sa praškastom materijom koja izgledom asocira na opojnu drogu Speed, bruto težine 0,85 grama. Pregledom parkiranog putničkog motornog vozila marke “Fiat”, registarskih oznaka CE-MM 149, koje koristi H.N. iz Zenice, pronađena su dva paketića sa sadržajem praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

U mjestu Arnautovići, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, na kojem su se nalazile dvije različite registarske tablice, O49-E-801 i 762-J-095, a kojim vozilom je upravljao H.A. iz Visokog. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu, te je izvršenim provjerama utvrđeno da navedeni vozač nije platio više novčanih kazni za počinjene prekršaje u saobraćaju. Vozilo je uz izdatu potvrdu oduzeto i prevezeno na službeni parking Policijske stanice Visoko, a dalji rad nastavili su istražitelji ove policijske stanice.

U mjestu Topuzovo Polje, od strane policijskih službenika izvršena je kontrola i pregled parkiranog kombi vozila marke „VW“, registarskih oznaka E86-M-670, u kojem su se nalazila lica Š.M. i D.S., oba iz Visokog. Tom prilikom, u vozilu je pronađen smotuljak sa sadržajem zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 0,55 grama, i komad stakla sa tragovima bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed, za koje predmete se lice D.S. izjasnilo da su njegovom vlasništvu. Isti je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje radi dokumentovanja navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Na groblju lociranom u ulici V Divizije NOP-a, izvršena je krađa mesinganih i drugih dijelova sa pet nadgrobnih spomenika. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

U mjestu Obre, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka 492-M-100, kojim je upravljao G.M. iz Kaknja. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da isti vozilom prevozi određenu količinu uglja, bez potrebne dokumentacije. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Olovo

U mjestu Bjeliš, od strane dva nepoznata lica izvršeno je razbojništvo nad licem A.E. iz Olova, kojom prilikom je od istog otuđen novčanik u kojem su se nalazila lična dokumenta i određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno