Košarka

VIDEO: Amna Isaković

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Amna Isaković – KK Kengur već dvije decenije predstavlja rasadnik talenata u Zenici. U ovom tekstu i videu predstavljena je mlada nada zeničke košarke i U16 reprezentativka BiH Amna Isaković.

Amna Isaković je u prethodnoj sezoni nastupala za kadetkinje KK Kengur i zajedno sa svojim saigračicama osvojila 3. mjesto u Ligi Mladih BiH. Nakon regularnog dijela sezone kadetkinje Kengura su zauzimale 2. mjesto na tabeli, iako su bile godinu mlađe od svoje konkurencije. Amna je bila u TOP 5 strijelaca (20 poena u prosjeku) i kradljivaca lopti (2,3 ukradene lopte u prosjeku) i to nije prošlo neopaženo pa je dobila poziv selektora Slobodana Kecmana.

Ove sezone Amna je nastavila da napreduje i zahvaljujući napornom radu preko ljeta do izražaja su došli svi njeni kvaliteti, a također šut za tri poena je postao novo oružje u njenoj igri. U posljednjoj utakmici u derbiju protiv ŽKK Tešanj za koji nastupaju po dvije igračice iz Zenice i Brčkog kao pojačanje, Amna je postigla 36 poena, a za tri je šutirala 4 od 6. Uz kvalitetan rad i naravno podršku prije svega saigračica Amna je izrasla u vrhunsku košarkašicu koju očekuje blistava budućnost. Već sada nekoliko klubova prije svega iz Slovenije je izrazilo želju da vidi Amnu u svojim redovima. Bez podrške porodice, prijateljica iz kluba i trenera koji godinama rade sa mladim igračima, ništa ovo ne bi bilo moguće, a Amna je još jedan dokaz da uz naporan rad i trud i želju za uspjehom rezultat ne može izostati.

KK KENGUR ZENICA

U nastavku je video prilog o Amni Isaković:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno