Ostali sportovi

VIDEO: Amel Tuka večeras učestvuje na Dijamantskoj ligi u Monaku – Bit će teško, ali dat ću sve od sebe

VIDEO: Amel Tuka večeras učestvuje na Dijamantskoj ligi u Monaku – Bit će teško, ali dat ću sve od sebe – Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka se danas vraća na veliku scenu.

Tuka će nastupiti na mitingu Dijamantske lige u Monaku u izuzetno jakoj konkurenciji u utrci na 800 metara.

Naš najbolji atletičar je svoje najbolje vrijeme u karijeri ostvario upravo u Monaku kada je prije pet godina istrčao 1:42.51.

“Veoma sam sretan što počinju mitinzi Dijamantske lige. Pored ovoga trebalo bi se održati još pet, tako da će ljubitelji atletike koliko-toliko moći uživati. Ovo je prva zvanična trka za mene. Miting u Monaku je za mene poseban. Prve trke na otvorenju sezone su malo teže i napornije. Želim uživati u ovoj sezoni jer nemamo puno trka. Teško je doći u formu kada se ne takmičite. Bit će teško istrčati, a moj trener očekuje od mene da dam sve od sebe”, poručio je Tuka.

Od današnjih konkurenata samo Donavan Brazier ima istrčano bolje vrijeme u karijeri (1:42.34). Ove sezone Amerikanac je ostvario najbolje vrijeme 1:43.84 prije dvije sedmice i prvi je favorit večeras.

Kandidat za prva tri mjesta uz Braziera i Tuku večeras će biti i Ferguson Cheriyuot Rotich, a na spisku učesnika nalazi se još nekoliko odličnih atletičara.

Utrka na 800 metara počinje večeras u 20:12 sati.

klix.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem