Ostali sportovi

FOTO: Odlični rezultati “Rotacija SPIN” na bicklističkim trkama, Karić ostvario dvije pobjede u jednom danu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Odlični rezultati “Rotacija SPIN” na bicklističkim trkama, Karić ostvario dvije pobjede u jednom danu – Jučer je u Tuzli održano državno prvenstvo u Brdskom hronometru i međunarodna biciklistička utrka “Memorijal svim biciklistima” pod organizacijom biciklističkog saveza BiH i biciklističkog kluba “Zmaj od Bosne” iz Tuzle.
Zenički biciklistički klub “Rotacija SPIN” je nastupio sa osam vozača, te može biti itekako zadovoljan sa rezultatima jer je trenutno najbolji biciklista u državi Vedad Karić u prijepodnevnom terminu osvojio “Memorijal” u generalnom plasmanu ostavivši iza sebe drugoplasiranog preko dva minuta, a u poslijepodnevnom terminu odbranio titulu državnog prvaka u Brdskom hronometru u najjačoj seniorskoj kategoriji.
Pored Vedadovog rezultata klub ima razlog za radost jer je Amer Agić osvojio dva prva mjesta u svojoj kadetskoj kategoriji, kao i  Eldin Šarić drugim mjestima u Master A kategoriji.
“Jako težak dan, ali moram biti zadovoljan svojim nastupima jer sam osvojio dvije utrke a uz to sam odbranio i titulu državnog prvaka u Brdskom hronometru što mi je ovo do sada 100 postotni učinak ove sezone (6 pobjeda u 6 utrka). Raduje me i to da su i drugi momci počeli donositi medalje u klub što je dokaz da ipak radimo onako kako treba. Kada je u pitanju moj naredni nastup, on je odmah u subotu na Jahorini gdje me očekuje veoma zahtjevna utrka sa jakom konkurencijom” rekao nam je Karić.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno