Ostali sportovi

VIDEO: Ahmed Krnjić “Jedva čekam da saniram povredu i vratim se u ring”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ahmed Krnjić je zasigurno jedan od naših najboljih kickboksera. Ovu godinu je započeo sa serijom pobjeda, a o svojim počecima, dosadašnjoj karijeri i planovima, govorio je za magazin Sport.

„Nekako kroz svoje djetinjstvo, uvijek sam bio najveći i najjači u svojoj generaciji. Ta dječija prepucavanja i nadmetanja – uvijek sam ja bio taj koji je dominirao i nekako od početka me to vuklo na tu stranu“, kazao je na početku razgovora, dodavši:

„Kao i sva djeca pokušao sam da treniram fudbal, silom prilika u razredu bilo je više dječaka koji su trenirali košarku. Nagovarali su me da krenem s njima, da ne odem na fudbal, i tako sam počeo u KK Kakanj, gdje sam se zadržao dvije godine. Na poligonu za košarku došlo je do konflikta s jednim dječakom, prijatelj mi je rekao: pazi se njega, on trenira kickboks. Tad me to zainteresovalo“, objašnjava on.

Mnogi naši takmičari nikako da naprave iskorak u olimpijskom boksu kada je u pitanju plasman na Olimpijadu, a Krnjić smatra da je glavni razlog finansijske prirode.

„Da bi jedan bokser uspio da se plasira na Olimpijske igre mora biti u izuzetno dobroj formi, u trenažnom procesu koji traje godinu-dvije i koji puno košta. Većinom naši bokseri nemaju takve uslove”, naglašava.

Ove godine je sjajno krenuo – četiri meča, četiri pobjede, međutim, stigla ga je neugodna povreda.

„Krajem januara sam uplovio u vode profesionalnog boksa. U njemačkom Kelnu sam ostvario prvu profesionalnu pobjedu. To je bio test meč, da vidim mogu li nastupati u profesionalnom boksu ili ću se zadržati samo na kickboksu. Nekako je sve dobro prošlo. Zadovoljan sam svojom izvedbom i jedva čekam da saniram povredu i da se vratim u ring. Ugrađena mi je pločica i nadam se da ću nakon već dva do tri mjeseca početi udarati tom rukom. Povratak u ring bi trebao biti u septembru ili oktobru“, kazao je Krnjić.

Dalje navodi da generalno podrška s većih nivoa vlasti kickboksu izostaje ili je vrlo mala.

“Nemamo taj famozni zakon o sportu. Sigurno je da para ima – kada vidimo koliki su budžeti za sport na svim nivoima, samo što to nije raspoređeno kako treba”, zaključio je.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno